19χρονος αγρότης από την Εύβοια: ''Η πυρκαγιά με διώχνει στην Αθήνα - ''Η ζωή θα επιστρέψει εδώ μετά από 40 χρόνια'' (βίντεο)

Τα λόγια του πραγματικά προκαλούν πόνο... 

Δεκάδες και επικίνδυνες ήταν oι αναζωπυρώσεις τη νύχτα στη Βόρειο Εύβοια. Όλες οι δυνάμεις, με τη βοήθεια και μηχανημάτων, κλήθηκαν να δώσουν λύσεις ακόμα και σε μικρές αναζωπυρώσεις που γίνονταν πύρινα μέτωπα και απειλούσαν χωριά.

Περιφερειακά από το Πευκί, λίγα μέτρα από τα σπίτια στο Αρτεμίσιο και το Καστρί, δόθηκαν μάχες όταν οι φλόγες πλησίασαν τα χωριά όχι μία αλλά πολλές φορές μέσα στη νύχτα.

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια ενός 19χρονου από το χωριό Αγριοβότανο, που πήγε στο Πευκί για να συνδράμει στο έργο κατάσβεσης.

«Πώς να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, είμαστε... Τι να σας πω; Θέλουμε να ζήσουμε στο χωριό, έχουμε μεγαλώσει εδώ, από μικρά παιδιά, αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Πώς θα ζήσουμε εδώ; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πώς θα ζήσουμε; Δεν βλέπετε; Αυτά τα πράγματα θα γίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Τότε θα είμαι 60 ετών. Πρέπει να σκεφτώ κάποια άλλη λύση, να φύγω. Να πάω στην Αθήνα, να πάω κάπου αλλού, να βρω μια άλλη δουλειά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ