Άμεση η ανταπόκριση της Ρωσίας: Δύο "ιπτάμενα τάνκερ" - αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 αποστέλλει η Μόσχα στην Ελλάδα

Το ένα θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη

Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ. Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» είχε αναφέρει νωρίτερα σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ilyushin Il-76

Πρόκειται για τετρακινητήριο τζετ εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού, με τη σοβιετική τεχνολογία ως «κληρονομιά» να θεωρείται άκρως αξιόπιστη από πολλές χώρες, καθώς έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας.

Το Il-76P είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολα αφαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από δύο δεξαμενές VAP-2 και μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε «βομβαρδιστικό» νερού. Το φορτίο του μπορεί να αδειάσει σε 4 δευτερόλεπτα από ύψος 50 μέτρων. Η ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 280 χλμ./ώρα, ενώ η πλήρωση του συστήματος με νερό κυμαίνεται μεταξύ 10-12 λεπτών.

Σημειώνεται πως η Ilyushin είναι ρωσική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών. Ιδρύθηκε από τον Σεργκέι Ιλιούσιν και άρχισε τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο του 1933.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ