Βασίλης Φιλώρας: Συγκλονίζουν τα λόγια του εθελοντή που χάθηκε στις πυρκαγιές - ''Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω''», είπε ο ατρόμητος νεαρός

Ήταν εξειδικευμένος χειριστής και τεχνικός στον χώρο των drones. 

Φίλος του Βασίλη Φιλώρα, του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αποκάλυψε την συνομιλία τους εκείνο το πρωί, λίγο πριν σπεύσει στη φωτιά.

«Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω», είπε στον φίλο του. 

«Αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι, το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά», ανέφερε αρχικά στο OPEN ο Ορφέας Καλαφάτης.

Ο Ορφέας Καλαφάτης πρόσθεσε πως εκείνο το πρωί είχαν μιλήσει. «Είχα επικοινωνήσει μαζί του εκείνο το πρωί. Μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει στις φωτιές. Και του είπα να προσέχει. Μου είπε: ''Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω''».

 

 

Ο Βασίλης Φιλώρας, πατέρας δυο παιδιών, έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική όταν κατέρρευσε καλωδίωση κολόνας ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Το συγκινητικό βίντεο του «Up Stories» για τον Βασίλη Φιλώρα

Με ένα βίντεο η ομάδα «UpStories» αποχαιρέτησε τον Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τη ζωή του στη μάχη με τη φωτιά στην Αττική.

«Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελό σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα», έγραψαν στο YouTube.

 

 

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Αττικής.

«Αυτή την ώρα αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ