Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος και συγγραφέας των Ροκ Ημερολογίων Γιώργος Τουρκοβασίλης

Πέθανε ολομόναχος πριν μέρες – Τον εντόπισε στο σπίτι του νεκρό η ανιψιά του, η μόνη εν ζωή συγγενής του

O γνωστός φωτογράφος ροκ συγκροτημάτων, Γιώργος Τουρκοβασίλης, βρέθηκε νεκρός.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος σε μικρό διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή. Εκεί τον βρήκε νεκρό η ανιψιά του. Το έργο που αφήνει είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να χαθεί.

Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης, κρατώντας φωτογραφία που έβγαλε το 1969 στο Παρίσι. Στη φωτογραφία που κρατά, βλέπουμε τον  Περικλή Κοροβέση με τη φίλη του, Λίλη.

Είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του για τη σχέση του με τον Γιάννη Τσαρούχη: «Άλλαξαν οι συντροφιές, οι κύκλοι και οι ασχολίες μου. Μεταξύ 1971-76 είμαι στον κύκλο σπουδαίων δημιουργών όπως ο Τσαρούχης, η Lila De Nobili και οι συνεργάτες τους, ο Emilio Carcano, η Χλόη Obolenski, η αείμνηστη Μαρίνα Αθανασίου, η φίλη μου. Εδώ δεν υπάρχει κουλτούρα για ποπ και ροκ αλλά για όπερα, Κάλλας, Τσιτσάνη και Σωτηρία Μπέλλου. Για αρχαία, βυζαντινή κι αναγεννησιακή ζωγραφική, για ελληνική λαϊκή παράδοση και ζεϊμπέκικο. Έτσι κι αλλιώς σαν μουσική ξεκομμένη από τον τρόπο ζωής, όπως είχε εξελιχθεί τη δεκαετία του ’70, το ροκ δεν με ενδιέφερε. Τι να το κάνω να ακούς ροκ και να είσαι μικροαστός. Μολονότι όμως οι άνθρωποι που προανέφερα, η παρέα αυτή στο Παρίσι των 70’s δεν άκουγαν ροκ, υλοποιούσαν ωστόσο στη ζωή τους».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ