Ήταν κελιά κρατουμένων - Τώρα είναι πολυτελή δωμάτια για απαιτητικούς φιλοξενούμενους - 10 πρώην φυλακές που έγιναν ξενοδοχεία πολλών αστέρων (φώτο)

Τα.. πρώην κελιά έγιναν δωμάτια που υπόσχονται αξέχαστη διαμονή 

Το να περάσεις τη νύχτα σε ένα κελί φυλακής δεν ακούγεται και τόσο... ωραία ιδέα , τουλάχιστον για τους περισσότερους .

Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να διανυκτερεύσουν σε .... κελιά φυλακών.

Δεν πρόκειται για κάποιο σκοτεινό έγκλημα ή για κάποια... ιδιοτροπία.

Πρόκειται για πρώην φυλακές που τώρα είναι πολυτελή Resort ή υπέρκομψα Boutique hotels

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις φυλακές. Εδώ θα έχετε καλό φαγητό , άνετο κρεβάτι και προσωπικό που θα είναι πάντα πρόθυμο να καλύψει κάθε σας ανάγκη και να σας εξασφαλίσει μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Το σημαντικότερο: Μπορείτε να φύγετε όποτε θέλετε. Κανείς δεν σας κρατάει εκεί με.. . το ζόρι.

Η Mirror παρουσιάζει 10 φυλακές σε όλο τον κόσμο που μετατράπηκαν σε όμορφα ξενοδοχεία.

1. Langholmen Hotell - Στοκχόλμη - Σουηδία

Hotels.com

Η ιστορία του Långholmen ως σωφρονιστική  μονάδα χρονολογείται από το 1724. Η φυλακή επεκτάθηκε με τα χρόνια πριν κλείσει τελικά το 1975.

 

 

Σήμερα το ξενοδοχείο διαθέτει ένα μουσείο φυλακής για να παρουσιάσει μια εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης των πρώην κρατουμένων, ενώ τα κελιά έχουν μετατραπεί σε άνετα δωμάτια με όλα τα βασικά που χρειάζεστε για διαμονή χωρίς προβλήματα.

Het Arresthuis Ηοtel - Roermond, Ολλανδία

 

 

Αν θέλετε να ζήσετε την ατμόσφαιρα της φυλακής το Het Arresthuis , δεν θα σας απογοητεύσει. 

 

 

Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου κρατάνε την αρχιτεκτονική της φυλακής. Ωστόσο τα κελιά έχουν μετατραπεί σε άνετα δωμάτια και πολυτελείς σουίτες. (Ένα δωμάτιο είναι τρία πρώην κελιά).

 

 

Η αυλή της φυλακής είναι τώρα ένας όμορφος χώρος που μπορείτε να απολαύσετε ένα υπαίθριο δείπνο. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το γυμναστήριο ή το Spa.

The Liberty - Βοστώνη - ΗΠΑ

 

 

Οι μέρες που όσοι έμεναν  στη φυλακή της Charles Street ζούσαν με τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης είναι μακρινό παρελθόν 

Ο πιο διάσημος κρατούμενος ήταν ο Malcolm X

Η φυλακή ήταν γνωστή για την οκτάγωνη ροτόντα της, για τον διαχωρισμό των κρατουμένων ανά κατηγορία αδικημάτων.

Στις μέρες μας η ροτόντα χρησιμεύει ως το λόμπι αυτού του υπέροχα "εκκεντρικού" ξενοδοχείου, με τα μεγάλα υπνοδωμάτια, τα βελούδινα έπιπλα και την κομψή διακόσμηση.

 

 

Όσο για την ψυχαγωγία; Δεν χρειάζεται να κάθεσαι βαριεστημένος σε ένα κελί - το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια, τέσσερα μπαρ και ακόμη και το δικό του νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

 Clink78 - Λονδίνο

Clink78

Αυτή η πρώην φυλακή που μετατράπηκε σε ξενώνα φιλικό προς τον προϋπολογισμό διαθέτει όλα τα βασικά που χρειάζεστε για μια διανυκτέρευση, είτε θέλετε να κοιμηθείτε σε έναν μεγάλο κοιτώνα είτε θέλετε ένα ξεχωριστό «κελί» για τον εαυτό σας.

 

 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο King's Cross του Λονδίνου  και διαθέτει κουζίνα, μπαρ και ρεσεψιόν, καθώς και υπηρεσίες πλυντηρίου και ένα μικρό κατάστημα.

Alcatraz Hotel -Καϊζερσλάουτερν - Γερμανία

Booking.com

Αυτό που κάποτε ήταν γερμανική φυλακή είναι τώρα ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με 56 δωμάτια, σουίτες, ακόμη και συνεδριακό κέντρο.

Αναμενόμενα δωμάτια εμπνευσμένα από τα κελιά της φυλακής με παράθυρα με κάγκελα, αυθεντικά κρεβάτια φυλακής που χτίστηκαν από κρατούμενους, ακόμη και νιπτήρα και τουαλέτα σε κάθε δωμάτιο.

Booking.com

Φυσικά, υπάρχουν μερικές σύγχρονες ανέσεις, όπως δωρεάν Wi-Fi, καθώς και συμβατικά δωμάτια και σουίτες  για όσους δεν θέλουν να τους φυλακίσουν.

Booking.com

Hotel Katajanokka - Ελσίνκι - Φιλανδία

Hotels.com

Αρχικά άνοιξε ως φυλακές της κομητείας του Ελσίνκι και  μόλις το 2002 το κτίριο σταμάτησε να είναι φυλακή.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια εκτεταμένων ανακαινίσεων για να μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2007.

 Ottawa Jail Hostel - Καναδάς

 

 

Αυτή η παλιά φυλακή στην καναδική πρωτεύουσα χρησιμεύει τώρα ως ένας φτηνός ξενώνας που είναι ιδανικός για όσους έχουν περιορισμένο budjet.

 Ottawa Jail Hostel - Facebook

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ξεναγηθούν στο κτίριο και να μάθουν λίγο περισσότερα για τους πρώην κατοίκους και τη συναρπαστική ιστορία της φυλακής.

Περιμένετε κοιτώνες με ζεστές κουκέτες καθώς και μεμονωμένα δωμάτια, όλα κρυμμένα στα πρώην κελιά στα οποία έχει δοθεί μια σύγχρονη όψη.

Malmaison Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο

Hotels.com

Το Malmaison Oxford μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αρκετά συναρπαστική ιστορία, αφού ξεκίνησε τη ζωή του ως μεσαιωνικό κάστρο και φρούριο πριν γίνει φυλακή από το 1888 έως το 1996, μετά το οποίο μετατράπηκε σε πολυτελές  ξενοδοχείο.

Σήμερα, τα ανακαινισμένα κελιά της φυλακής  έγιναν  ευρύχωρα δωμάτια με μεγάλα κρεβάτια, ιδιωτικό μπάνιο με ντους υψηλής ισχύος και τηλεοράσεις LCD επίπεδης οθόνης, ενώ ορισμένα κελιά έχουν μετατραπεί σε τραπεζαρίες στις οποίες, θα βρείτε πολλά γκουρμέ πιάτα.

 Q Station Σίδνεϊ

Ο πρώην σταθμός καραντίνας του Σίδνεϊ έγινε τώρα το μοναδικό ξενοδοχείο του Σίδνεϊ με ιδιωτική παραλία - και είναι πολύ πολυτελές.

Αν και δεν ήταν ακριβώς φυλακή, χρησίμευσε αρχικά ως κατάλυμα καραντίνας για μετανάστες που έφτασαν στην Αυστραλία, για να τους ελέγξει για ασθένειες που μετέφεραν από τα πλοία.

Τους επετράπη να φύγουν μόνο όταν κρίθηκε ασφαλές να τους αφήσουν να φύγουν.

Τα κτίρια και οι εσωτερικοί χώροι διατηρήθηκαν στην αρχική τους κατάσταση, αν και έγιναν μερικές σύγχρονες αλλαγές  για να προσφέρουν βασικές ανέσεις, όπως θέρμανση, ενώ οι ανακαινίσεις διασφάλισαν ότι τα δωμάτια διατηρούνται στο καλύτερο επίπεδο.

Οι κυνηγοί φαντασμάτων μπορεί επίσης να λατρεύουν τις περιοδείες Ghost & Paranormal που προσφέρονται στον ιστότοπο, ο οποίος λέγεται ότι είναι στοιχειωμένος.

Four Seasons Sultanahmet, Κωνσταντινούπολη Τουρκία

Four Seasons Sultanahmet

Ενώ αρχικά ήταν φυλακή , σήμερα μιλάμε για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

 

 

 

 

Κομψά δωμάτια και σουίτες με εκπληκτική θέα, προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο, έτοιμο για να καλύψει κάθε σας ανάγκη, υπέροχοι κήποι, πολυτελής διακόσμηση ...  εξασφαλίζουν μια αξέχαστη διαμονή, πολύ μακριά από τα βασικά κελιά όπου θα είχαν μείνει οι κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ