Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: 13+1 ιδέες για να διακοσμήσετε το μικρό υπνοδωμάτιο - Κρεβατοκάμαρα - όνειρο (φώτο)

Με τα tips που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα θα κάνετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο πραγματικά αγνώριστο!

Ποιος είπε ότι το μικρό υπνοδωμάτιο δεν μπορεί να είναι κομψό; Με τα tips που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα θα κάνετε τον μικρό σας χώρο πραγματικά αγνώριστο!

Μίνιμαλ διακόσμηση Η μίνιμαλ διακόσμηση πάντα βοηθάει έναν μικρό χώρο να δείξει μεγαλύτερος. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό χρώμα.

Αν φοβάστε να βάλετε χρώμα στο δωμάτιό σας, τότε η επιλογή του λευκού είναι ό,τι καλύτερο. Λευκά σεντόνια, μαξιλαροθήκες και λευκοί τοίχοι είναι η κατάλληλη βάση για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μίνιμαλ δωμάτιο.

Όσο πιο μίνιμαλ είναι διακοσμημένο ένα δωμάτιο τόσο πιο μεγάλο δείχνει.

Αντί για κεφαλάρι Το κεφαλάρι συνήθως πιάνει λίγο παραπάνω χώρο σε ένα δωμάτιο και ειδικά αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικροσκοπικό, τότε σίγουρα ακόμα και μερικά εκατοστά χώρου είναι χρήσιμα για εσάς.

Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε στον τοίχο κάποια posters ή ίσως να εκτυπώσετε κάποιες δικές σας φωτογραφίες.

Φτιάξτε, λοιπόν, μια αυτοσχέδια gallery και βάλτε την κάθε φωτογραφία σε καδράκι ή τοποθετήστε την στον τοίχο με λίγη μαύρη αυτοκόλλητη ταινία που δίνει στιλ.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε έστω και λίγα εκατοστά χώρου, μην βάλε κεφαλάρι στο κρεβάτι σας.

 

Έπιπλα με διπλή χρήση Αντί να βάλετε δίπλα στο κρεβάτι σας ένα κομοδίνο και σε κάποιο άλλο σημείο του δωματίου μια τουαλέτα, γιατί να μην συνδυάσετε αυτά τα δύο έπιπλα σε ένα;

Τοποθετήστε δίπλα στο κρεβάτι σας ένα μεγάλο τραπεζάκι και καρφώστε από πάνω έναν καθρέφτη.

Αν το τραπέζι σας έχει συρτάρια, τοποθετήστε εκεί τα καλλυντικά σας. Βάλτε μια καρέκλα μπροστά από το τραπέζι-κομοδίνο και μόλις δημιουργήσατε το πιο όμορφο και πολυχρηστικό έπιπλο του δωματίου σας.

Ένα τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει και ως κομοδίνο και ως τουαλέτα για να βάφεστε.

 

Δώστε ύψος στο κρεβάτι σας Μπορείτε να βρείτε στην αγορά αρκετά κρεβάτια με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.

Υπάρχουν, μάλιστα, ακόμα και κρεβάτια που φτάνουν το 1 μέτρο ύψος και στο κάτω μέρος τους έχουν πολλούς αποθηκευτικούς χώρους (αυτά τα κρεβάτια ταιριάζουν καλύτερα σε παιδικά δωμάτια).

Οι αποθηκευτικοί χώροι στα κρεβάτια είναι πολύ χρήσιμοι όταν το δωμάτιό σας είναι μικρό.

 

Μικρά έπιπλα Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κρεβάτι και να μην βάλετε καθόλου κομοδίνα ή να τοποθετήσετε ένα μικρό σκαμπό από τη μια μεριά.

Ένας καθρέφτης τοποθετημένος και στηριγμένος στον τοίχο θα δώσει επίσης στιλ στον χώρο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Για να δείξει το δωμάτιό σας πιο φωτεινό βάλτε τον καθρέφτη ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο.

Ένα μικρό σκαμπό, αντί για κομοδίνο θα σας διευκολύνει αρκετά ώστε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο που «κερδίζετε» με άλλο τρόπο.

 

Βάλτε κουρτίνα Αν στην πραγματικότητα δεν έχετε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και όλοι οι χώροι στο σπίτι σας είναι ενιαίοι, μπορείτε να «δημιουργήσετε» ένα χρησιμοποιώντας μια κουρτίνα.

Διαλέξτε μια πολύ λεπτή λευκή κουρτίνα που δεν θα δείξει καθόλου άσχημη μέσα στον χώρο σας (απεναντίας θα του δώσει στιλ) και χρησιμοποιήστε την για να διαχωρίσετε τον χώρο σας σε επιμέρους σημεία, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com

Μια λευκή λεπτή κουρτίνα είναι ό,τι πρέπει για να χωρίσετε τον χώρο σας.

 

Τζαμαρία Αν δεν θέλετε να βάλετε μόνο κουρτίνα για να διαχωρίσετε το υπνοδωμάτιό σας από τον υπόλοιπο χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε μια τζαμαρία (μόνη της ή με κουρτίνα).

Θα πρέπει να προσέξετε το τζάμι να είναι ασφαλείας ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην θρυμματιστεί και σας τραυματίσει.

Μια τζαμαρία μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως διαχωριστικό.

Η τζαμαρία τοπθετείται στο σημείο που θέλετε από κάποιον και αφού τοποθετηθεί το τζάμι, μπορείτε να βιδώσετε εσωτερικά του τζαμιού και πάνω στον ταβάνι ράγα για την κουρτίνα.

Ένα γυάλινο παραβάν είναι επίσης μια καλή ιδέα! Μπορείτε να βρείτε τέτοια παραβάν σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

.Μια κινητή ράγα πάνω στην οποία θα βάλετε τα αγαπημένα σας ρούχα και αξεσουάρ μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως διαχωριστικό υπνοδωματίου.

Χρησιμοποιήστε σωστά ένα χαλί Βάζοντας ένα χαλί κάτω από το κρεβάτι είναι σαν να δημιουργείτε ένα πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει το υπνοδωμάτιο από οποιονδήποτε άλλο χώρο που ίσως υπάρχει δίπλα σε αυτό.

Φροντίστε το χαλί που θα βάλετε να έχει τόσο μέγεθος ώστε να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό και τα κομοδίνα ή άλλα μικροέπιπλα που τυχόν έχετε.

Ένα χαλί μπορεί επίσης να διαχωρίσει έναν ενιαίο χώρο σε επιμέρους.

 

Αποθηκευτικοί χώροι Ένα βασικό πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά μικρά υπνοδωμάτια είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, αν αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, είναι να εκμεταλλευτείτε το δωμάτιό σας κατακόρυφα.

Βάλτε ράφια πάνω και γύρω από το κρεβάτι για εξοικονόμηση χώρου. Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε μερικά ράφια ή ντουλάπια αρκετά πιο πάνω από το κρεβάτι σας ώστε να σας μείνει ελεύθερος χώρος (όπως φαίνεται στην εικόνα) για να διακοσμήσετε με έργα τέχνης και έξτρα φωτισμό.

Βάλτε ράφια γύρω και πάνω από το κρεβάτι.

 

Στιλάτη ραφιέρα  Μια λεπτή απλή ραφιέρα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Βάλτε την δίπλα ακριβώς στο κρεβάτι ώστε να μην χρειαστεί να τοποθετήσετε και κομοδίνα που πιάνουν αρκετό χώρο.

Διακοσμήστε τη ραφιέρα σας σε ασπρόμαυρους τόνους για ένα πολύ στιλάτο και κομψό αποτέλεσμα.

Μια στιλάτη ραφιέρα μπορεί να λειτουργήσει και ως κομοδίνο.

 

Τα απολύτως απαραίτητα Δεν έχετε χώρο ούτε καν για κομοδίνα στο υπνοδωμάτιό σας; Τότε βάλτε τα απολύτως απαραίτητα.

Ένα κρεβάτι και ένα μικρό τραπεζάκι από φελλό (ο φελλός είναι πολύ στη μόδα φέτος) με μεταλλικά πόδια είναι αρκετά για να γεμίσει ο χώρος και να διατηρήσει το στιλ του.

Δώστε προσοχή στα σκεπάσματα και τα σεντόνια που πρέπει να έχουν στιλ για να δείξει ο χώρος ακόμα πιο όμορφος.

Όσο μικρό και αν είναι ένα δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με στιλ.

 

Βάλτε φελλό σε όλο τον τοίχο Ο φελλός φέτος είναι πάρα πολύ μεγάλο trend και θα τον δείτε να επενδύει έπιπλα αλλά και τοίχους.

Ο φελλός είναι ένα υλικό που είναι πολύ της μόδας φέτος.

Μια επιτοίχια επένδυση φελλού θα δώσει στιλ στο δωμάτιό σας. Το κόστος είναι περίπου 20 ευρώ ανά τ.μ. και τοποθετείται από κάποιον ειδικό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ