Όλη η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας στη βάφτιση του μικρού πρίγκιπα Τζούλιαν - Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο το γιορτινό δείπνο (φώτο)

Στη βάφτιση του μικρού πρίγκιπα Τζούλιαν έδωσαν το παρών φίλοι της βασιλικής οικογένειας και αξιωματούχοι της κυβέρνησης 

Ημέρα γιορτής και χαράς αυτό το Σάββατο για τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

Στις 14 Αυγούστου 2021, έγινε η βάπτιση του όγδοου εγγονιού τους, του πρίγκιπα Ιουλιανού, στην εκκλησία του παλατιού Drottningholm, την κατοικία του βασιλιά  Κάρολου - Γουσταύου και της βασίλισσας Σύλβια  δυτικά της Στοκχόλμης.

Ο τρίτος γιος του πρίγκιπα Κάρολου Φίλιππου και της πριγκίπισσας Σοφίας, γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου και πήρε το όνομα του από τον παππού του Δούκα του Χάλλαντ.

Όπως συνηθίζεται στην Αυλή της Σουηδίας, ο μικρός πρίγκιπας, σχεδόν 5 μηνών, φορώντας το παραδοσιακό βαπτιστικό φόρεμα της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, βαφτίστηκε με νερό από μια πηγή του Öland - το νησί όπου βρίσκεται το καλοκαιρινό παλάτι του βασιλιά- και του απονεμήθηκε η μπλε κορδέλα και το μετάλλιο του Τάγματος των Σεραφείμ

Νονός του είναι ο Πάτρικ Σόμερλαθ, ξάδερφος από τη μητέρα, του πρίγκιπα Κάρολου Φίλιππου,  και φίλος του τελευταίου και της πριγκίπισσας Σοφίας.

Το παλάτι ανακοίνωσε  ότι μετά τη θρησκευτική τελετή, το βασιλικό ζευγάρι έδωσε ένα ιδιωτικό γεύμα για την οικογένεια και τους επισκέπτες, αναφέρει η Paris Match.

Για αυτή τη μεγάλη μέρα, ο πρίγκιπας Τζούλιαν είχε κοντά του εκτός  από τους γονείς του , τα δύο αδέλφια του, τους πρίγκιπες Αλέξανδρο και Γαβριήλ, 5 ετών και 4 ετών αντίστοιχα, , τις θείες του,  πριγκίπισσες Βικτώρια και τη Μαντλέν με τους συζύγους τους πρίγκιπα Ντάνιελ και Κρίστοφερ Ο 'Νιλ.

Μαζί ήταν και τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Estelle (9 ετών), ο πρίγκιπας Oscar (5 ετών), η πριγκίπισσα Leonor (7 ετών), ο πρίγκιπας Nicolas (6 ετών), η πριγκίπισσα Adrienne (3 ετών).

Στη βάφτιση παραβρέθηκαν και οι γονείς του πρίγκιπα Κάρολου - Φίλιππου ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος και η σύζυγος του βασίλισσα Σύλβια.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν αξιωματούχοι όπως  ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σουηδία, που εκπροσωπούν αντίστοιχα την κυβέρνηση και το διπλωματικό σώμα, και τον Κυβερνήτη της κομητείας Halland -, κλήρο, στρατό , και φίλοι της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ