H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: "Κλείνομαι στο σπίτι - Περιμένω να έρθουν οι Ταλιμπάν να με σκοτώσουν" (φώτο)

Η 27χρονη Zarifa Ghafari, έχει γλυτώσει από πολλαπλές προσπάθειες των Ταλιμπάν να την σκοτώσουν, από τότε που βγήκε δήμαρχος.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος μιας αφγανικής πόλης λέει ότι περιμένει απλώς τους Ταλιμπάν να έρθουν και να τη σκοτώσουν αφού οι ισλαμιστές αντάρτες ανέκτησαν τον έλεγχο της χώρας.

Η 27χρονη Zarifa Ghafari, η οποία ηγείται της πόλης Maidan Sharh στο κεντρικό Αφγανιστάν, δήλωσε στο iNews ότι δεν προσπάθησε  να φύγει από τη χώρα επειδή δεν είχε πού να πάει.

«Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να  βοηθήσει εμένα  ή την οικογένειά μου », είπε.

 

 

«Κάθομαι μόνο με τα παιδιά μου  και τον άντρα μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Και τέλος πάντων, πού θα πήγαινα; »

Η Ghafari, η οποία έγινε η νεότερη  δήμαρχος της χώρας όταν εξελέγη το 2018, είχε αποκαλύψει πριν από μόλις τρεις εβδομάδες ότι ήταν αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας της.

 

 

Οι νεότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει. Έχουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικοινωνούν. Νομίζω ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την πρόοδο και τα δικαιώματά μας.

Νομίζω ότι υπάρχει μέλλον για αυτήν τη χώρα », δήλωσε τότε.

 

 

Η Γκαφάρι έχει γλυτώσει από πολλαπλές προσπάθειες των Ταλιμπάν να την σκοτώσουν, από τότε που βγήκε δήμαρχος.

Ο πατέρας της, στρατηγός Abdul Wasi Ghafari, εκτελέστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

 

 

Χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν απεγνωσμένα να εκγαταλείψουν την Καμπούλ  αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν μετά από επίθεση μιας εβδομάδας σε όλη τη χώρα.

 

 

Στις τρομακτικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται απεγνωσμένα να κυνηγούν και να προσκολλώνται σε αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς κατέβαινε στον διάδρομο του αεροδρομίου, της  Καμπούλ τη Δευτέρα - με πολλούς ανθρώπους να σκοτώνονται μετά την απογείωση του αεροσκάφους, αναφέρει η New York Post.

 

 

Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ την Κυριακή μετά την αποχώρηση του προέδρου Ασράφ Γκάνι από τη χώρα, φέρνοντας ένα θλιβερό  τέλος σε μια εκστρατεία δύο δεκαετιών κατά την οποία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν προσπαθήσει να μεταμορφώσουν το Αφγανιστάν.

Εν μέσω της αναταραχής, η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική στο εσωτερικό της για την στάση της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ