Πρίγκιπας Χάρι - σύζυγος Μέγκαν: Η επίσημη ανακοίνωση (σαν το παλάτι) για το Αφγανιστάν, την πανδημία κ.α. - χτίζουν πολιτικό προφίλ

«Ο κόσμος είναι εξαιρετικά εύθραυστος αυτή τη στιγμή»

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως «χτίζουν» το πολιτικό τους προφίλ, με το ζευγάρι να εκδίδει ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, μέσω του ιδρύματός τους Archewell.

Ειδικότερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, έστειλαν ένα μήνυμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την πανδημία και την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Αϊτή.

Στην ανακοίνωσή τους ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και σημειώνουν ότι το Archewell συνεργάζεται με ομάδες όπως η World Central Kitchen, η Vax Live και η Global Citizen για να βοηθήσουν σε αυτές τις κρίσεις. Παράλληλα κάνουν λόγο για έναν «εύθραυστο κόσμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κόσμος είναι εξαιρετικά εύθραυστος αυτή τη στιγμή.

Καθώς όλοι νιώθουμε τον πόνο λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν, μένουμε άφωνοι.

Καθώς παρακολουθούμε όλοι την αυξανόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στην Αϊτή και την απειλή να επιδεινωθεί μετά τον σεισμό του περασμένου Σαββατοκύριακου, μένουμε με ραγισμένη την καρδιά.

Και καθώς όλοι παρακολουθούμε τη συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση στην Υγεία, η οποία και επιδεινώνεται από νέες παραλλαγές και συνεχή παραπληροφόρηση, μένουμε φοβισμένοι.

Όταν οποιοδήποτε άτομο ή κοινότητα υποφέρει, ένα κομμάτι μας υποφέρει μαζί τους,, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Και παρόλο που δεν προοριζόμαστε να ζούμε σε μια κατάσταση ταλαιπωρίας, εμείς, ως λαός, είμαστε υπό όρους να το δεχτούμε. Είναι εύκολο να νιώσουμε ανίσχυροι, αλλά μπορούμε να κάνουμε πράξη τις αξίες μας - μαζί.

Αρχικά, σας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχετε μαζί μας για να υποστηρίξουμε έναν αριθμό οργανώσεων που κάνουν κρίσιμες εργασίες. Προτρέπουμε επίσης όσους έχουν θέσεις παγκόσμιας επιρροής να προωθήσουν γρήγορα τους ανθρωπιστικούς διαλόγους που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο σε πολυμερείς συγκεντρώσεις, όπως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η Σύνοδος Κορυφής των Ηγετών της G20.

Ως διεθνής κοινότητα, είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε τώρα - για να ανακουφίσουμε τα βάσανα μεταξύ εκείνων που γνωρίζουμε και εκείνων που μπορεί να μην συναντήσουμε ποτέ - που θα αποδείξουν την ανθρωπιά μας.

Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι στους προς τους βετεράνους στρατιωτικούς για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Την ίδια ώρα ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ  μέσω του λογαριασμού "Invictus Games" που έχει ιδρύσει ο ίδιος, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου και είχε σταλθεί δύο φόρες κατά την διάρκεια της θητείας του.

«Αυτό, που συμβαίνει στο Αφγανιστάν έχει απήχηση σε όλη την παγκόσμια κοινότητα Invictus. Πολλά από τα κράτη, που λαμβάνουν μέρος και οι συναγωνιστές της οικογένειας των Invictus Games είναι δεμένοι με την εμπειρία της θητείας στο Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Εδώ και πολλά χρόνια, συναγωνιζόμαστε μαζί με την ομάδα του Αφγανιστάν στο Invictus Games. Ενθαρρύνουμε λοιπόν, όλους όσους βρίσκονται στο δίκτυο του οργανισμού Invictus, αλλά και την ευρύτερη στρατιωτική κοινότητα, να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλο και να προσφέρει υποστήριξη» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ