Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να το κάνει κάποιος στην ηλικία μου»

Η νέα δήλωση μετά τον σάλο

 O Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου, θεωρεί ότι η ηλικία του (23 ετών) δεν καθιστά υποχρεωτικό να το κάνει, πιστεύει ότι θα έρθει η στιγμή  «που θα πρέπει όλοι να το κάνουμε», αλλά συμπλήρωσε ότι «μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του». 

 «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Νομίζω ότι το ζήτημα ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε σχετική ερώτηση, μετά τη νίκη του απέναντι στον Σεμπάστιαν Κόρντα, με 7-6(5), 6-3 μετά από 100 λεπτά αγώνα, που του εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του  Σινσινάτι Open.

 «Το εμβόλιο δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνεντεύξεις , εάν δεν μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.

Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην», πρόσθεσε.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ