Bodacious, ο πιο επικίνδυνος ταύρος στον κόσμο: Εξουδετέρωσε 127 αναβάτες, έστειλε πολλούς στο νοσοκομείο (φωτό & βίντεο)

Δεν ήταν λίγοι οι αναβάτες που από τον φόβο τους τον άφηναν να νικάει!

Το ροντέο ταύρων είναι από μόνο του επικίνδυνο με τους πολλούς αναβάτες να έχουν χάσει ακόμα και την ζωή τους. Υπήρχε ωστόσο ένας ταύρος, ο θρυλικός Bodacious, που έγινε γνωστός ως ο «πιο κακός ταύρος» στην ιστορία του ροντέο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το ροντέο ταύρων είναι το πιο επικίνδυνο άθλημα στον κόσμο καταγράφοντας τους περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους.

Άλλωστε το να σε πατάει ένας ταύρος 900 κιλών είναι κάθε άλλο παρά ασφαλές και ορισμένα από τα ζώα αυτά είναι ιδιαίτερα καλά στο να τραυματίζουν τους καουμπόι που προσπαθούν να τους ιππεύσουν.

Ο Bodacious, ήταν ένα πανίσχυρο λοιπόν θηρίο που το αποσύραν πάνω στην ακμή του καθώς υπήρχε μεγάλος φόβος να σκοτώσει κάποιον από τους αναβάτες του.

Όπως αναφέρει το odditycentral.com, ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Phil Sumner ο οποίος αρχικά δεν πίστεψες ότι το ζώο έχει δυνατότητες, οπότε δεν μπήκε καν στον κόπο να τον κατονομάσει, δίνοντάς του απλά τον αριθμό J31.

«Σκεφτόμουν:« Φίλε, θα πρέπει να εντείνεις το παιχνίδι σου ή θα πας στα McDonald's» είχε πει στο New York Post μερικά χρόνια πριν. Ωστόσο μια μέρα κάτι άλλαξε στον Bodacious. Το παιδί που τον καβαλούσε είχε μπλέξει το πόδι του στο σχοινί του ζώου με αποτέλεσμα εκείνο να αρχίσει να κινείται προς τα εμπρός και να κλωτσάει πίσω, χοροπηδώντας στον αέρα, μέχρι να πέσει ο αναβάτης του.

Ο Summer αποφάσισε στη συνέχεια να τον πουλήσει στον Sammy Andrews, έναν άλλο κτηνοτρόφο, που του έδωσε τελικά και το όνομα Bodacious. Ήδη από όταν ήταν μικρός ο Bodacious ήταν «δύσκολος» για τους αναβάτες του ωστόσο μεγαλώνοντας ήταν σχεδόν αδύνατο να τον ιππεύσει κανείς.

Στην πραγματικότητα, από τους 135 αναβάτες που προσπάθησαν να μείνουν στην πλάτη του για τα απαιτούμενα 8 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Bodacious έριξε κάτω 127 από αυτούς. Μάλιστα οι περισσότεροι έπεσαν στο πρώτο ή τα δύο πρώτα δευτερόλεπτα.

Ο Tuff Hedeman, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας από τους καλύτερους αναβάτες ταύρων πήρε Bodacious το 1993, σε ένα ροντέο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, καταφέρνοντας αυτό που πολλοί χαρακτήρισαν ως σχεδόν τέλεια απόδοση. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λας Βέγκας, ο Bodacious τον «εκδικήθηκε»!

Τη στιγμή που έφυγε από τον αγωγό, ο Bodacious έτρεξε μπροστά με όλη του τη δύναμη και ο Hederman έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν οι αναβάτες, έγειρε μπροστά και έριξε το χέρι του πίσω ως αντίβαρο. Αλλά ακριβώς όταν ο αναβάτης έγειρε προς τα εμπρός, ο Bodacious έριξε το μεγάλο του κεφάλι προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πρόσωπο του Hedeman.

Ο Bodacious έσπασε κάθε κόκκαλο στο πρόσωπο του Hedeman κάτω από τα μάτια και χρειάστηκαν πάνω από 13 ώρες ώρες επανορθωτικής χειρουργικής και πέντε πλάκες τιτανίου για να αποκατασταθεί εν μέρει η βλάβη. Η όσφρηση και η γεύση του δεν επανήλθαν ποτέ.

Γνωρίζοντας τη φήμη του ταύρου και τι είχε κάνει στον Hedeman, ένας άλλος αναβάτης, ο Scott Breding  αποφάσισε να φορέσει μάσκα χόκεϊ για προστασία. Ωστόσο με την ίδια ακριβώς τεχνική ο bodacious κατόρθωσε να σπάσει την αριστερή κόγχη του ματιού του Scott.

 

 

Την επόμενη ημέρα του ταυματισμού ο Sammy Andrews απέσυρε τον ταύρο από όλους τους διαγωνισμούς, ισχυριζόμενος ότι «δεν ήθελε να είναι ο τύπος που θα τον άφησε να σκοτώσει κάποιον». Ο ταύρος ήταν επτά ετών, στην ακμή της ηλικίας του για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά ένας κίνδυνος για κάθε αναβάτη.

Οι προαναφερθέντες τραυματισμοί ήταν μόνο οι δύο που έβαλαν τέλος στην καριέρα του Bodacious, αλλά υπήρχαν αρκετοί άλλοι τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα αναφορές από δημοσιογράφους και αναβάτες θέλουν από τις 127 νίκες που είχε καταγράψει στην αρένα ο Bodacious, οι περισσότερες να είναι αποτέλεσμα του φόβου που τους προκαλούσε. Έτσι δεν ήταν λίγοι οι αναβάτες που απλά τον άφηναν να νικά!

 

 

Ο Bodacious πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια το 2000, μεσε ένα ράντσο του Τέξας, αλλά δεκαετίες αργότερα εξακολουθεί να θεωρείται ως ο καλύτερος ταύρος (όσον αφορά τις νίκες) και σίγουρα ο πιο επικίνδυνος ταύρος στην ιστορία του ροντέο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ