Κορωνοϊός: Σοκάρει ο Γκίκας Μαγιορκίνης με φωτό νέων: «Θέλουν τους πνεύμονές τους με αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν;»

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στο Instagram παρουσίασε τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες ανηλίκων.

Ειδικότερα ανέβασε στο Facebook αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19, με τον ίδιο να σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά» και ότι «κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή».

Στην ανάρτησή του γράφει τα εξής:

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. 

Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου. 

Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;

Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ