Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, μια από τις πολυφωτογραφημένες γυναίκες όλων των εποχών - θα γιόρταζε τα 91α γενέθλιά της (φωτό & βίντεο)

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Σαν χθες (21 Αυγούστου) η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Κόμισσα του Σνόουντον και η μόνη αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, θα έκλεινε τα 91 της χρόνια.

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων της λοιπόν ψάξαμε όρισμένες από τις πιο εντυπωσιακές της φωτογραφίες, ενώ παράλληλα κάνουμε μια αναδρομή στη ζωή της.

Άλλωστε η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες όλων των εποχών, με την Vogue να αναφέρει ότι το Getty Images, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία με φωτογραφίες στον κόσμο, έχει στο αρχείο του πάνω από 8.000 εικόνες της! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

 

 

Η ζωή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, το πιο αμφιλεγόμενο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Γεννημένη στις 21 Αυγούστου του 1930 η Βρετανίδα royal ήταν η νεότερη κόρη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ και της συζύγου του, Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήθρε στον κόσμο στο Κάστρο Γκλάμις της Σκωτίας και πέρασε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων κοντά στους γονείς της και την αδελφή της.

Παρόλο που οι γονείς της ήλπιζαν να την ονομάσουν Άννα, ο παππούς της, βασιλιάς Γιώργος, αρνήθηκε, γι ‘αυτό επέλεξαν το όνομα Μαργαρίτα, το οποίο αργότερα έγινε Μαργκό. Η εγγραφή της γέννησής της καθυστέρησε για μερικές ημέρες, για να αποφύγει να είναι ο αριθμός 13 στο μητρώο ενοριών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omayma NEWS (@omoooonews)

 

Ωστόσο, η ζωή της άλλαξε σημαντικά, όταν ήταν μόλις 6 ετών, καθώς ο θείος της, Βασιλιάς Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανή Γουάλις Σίμπσον.

 

 

 

Τότε, ο πατέρας της Μαργαρίτας, Γεώργιος, έγινε βασιλιάς και η μεγαλύτερη αδελφή της έγινε διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Μαργαρίτα κατέλαβε τη δεύτερη θέση της σειράς διαδοχής.

Επρόκειτο για ένα πολύ λαμπερό νεαρό κορίτσι, που τραβούσε πάντα την προσοχή των γύρω της. Μάλιστα, αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου την, πιο ντροπαλή, μεγαλύτερη αδελφή της Ελισάβετ, η οποία, όπως αναφέρει η Wikipedia, φέρεται να έχει πει «Ω, είναι πολύ πιο εύκολο όταν η Μαργαρίτα είναι εκεί - όλοι γελούν με αυτά που λέει η Μαργαρίτα».

 

 

Σε πολύ νεαρή ηλικία, η Μαργαρίτα ερωτεύθηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ.  Το 1952, όταν ο πατέρας της πέθανε, ο Τάουνσεντ χώρισε την σύζυγό του και το επόμενο έτος έκανε πρόταση γάμου στη Μαργαρίτα.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στη Βρετανία για έναν τέτοιο γάμο, καθώς αρκετά μέλη της κυβέρνησης είχαν την άποψη ότι δεν άρμοζε στην 22χρονη πριγκίπισσα ένας χωρισμένος, ενώ η Εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της για τον γάμο.

 

 

 

Η Μαργαρίτα αποφάσισε να αφήσει πίσω της τον έρωτα αυτό όταν έμαθε πως ο αγαπημένος της πήγαινε για γάμο με μία 19χρονη Σκωτσέζα και το 1960 αποδέχθηκε την πρόταση γάμου του φωτογράφου Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς. 

Η Μαργαρίτα έχει πολλές βασιλικές πρωτιές  που συνδέονται με το όνομά της: ο γάμος της με τον Τζόουνς ήταν ο πρώτος βρετανικός βασιλικός γάμος που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση, ενώ το σκανδαλώδες διαζύγιό της 18 χρόνια αργότερα, ήταν το πρώτο για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ντέιβιντ Άρμστρονγκ-Τζόουνς και την Σάρα Τσάτο, ενώ τελικά πήραν διαζύγιο το 1978.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @windsor.royals.lovely

Μάλιστα, σύμφωνα με το historyextra.com, ο γάμος τους είχε τελειώσει ουσιαστικά δύο χρόνια νωρίτερα, το 1976, όταν έγινε γνωστή η σχέση της Μαργαρίτας με τον σχεδόν κατά 20 χρόνια νεότερό της, κηπουρό Roddy Llewellyn. 

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα θεωρείτο ως ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ιδιαίτερα στην εποχή της.

Ο έρωτας με τον παντρεμένο σμήναρχο, το διαζύγιο στη δεκαετία του '70, που κέρδισε αρνητική δημοσιότητα και οι σχέσεις της με πολλούς - και συνήθως νεότερους- άνδρες δεν ενθουσίαζαν τους συντηρητικούς Άγγλους - παρ'όλα αυτά χάρη στην ομορφιά της και τον ευχάριστο χαρακτήρα της υπήρξε μία από τους πλέον δημοφιλείς γαλαζοαίματους παγκοσμίως.

 

 

Γνωστή για την επαναστατική της φύση, αποφασιστική και "party girl" της εποχής της η Μαργαρίτα έπινε, κάπνιζε και έκανε παρέα με ηθοποιούς, μουσικούς και διάφορους celebrities- θα έλεγε κανείς ότι ήταν περισσότερο σταρ παρά πριγκίπισσα. 

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται από την δεκαετία του '80. Το 1985 έκανε επέμβαση στους πνεύμονες, το 1993 έπαθε πνευμονία και μεταξύ του 1998 και του 2001 υπέστη τουλάχιστον τρία εγκεφαλικά επεισόδια.

Τελικά, άφησε την τελευταία της πνοή στις 9 Φεβρουαρίου 2002, σε ηλικία 71 ετών, μετά από πολλά προβλήματα υγείας. 

Η σχέση της με την Ελισάβετ

Η Μαργαρίτα είχε στενή σχέση με την αδελφή της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού τα δύο κοριτσάκια μεγάλωσαν μαζί τα χρόνια του πολέμου.

Η Μαργαρίτα και η αδερφή της απολάμβαναν μια σχετικά συνηθισμένη βασιλική ανατροφή. Οι μικρές πριγκίπισσες ότι ήταν δύο εντελώς φυσιολογικά και υγιή μικρά κορίτσια, αν και λέγεται ότι ο πατέρας της την κακομάθαινε από μικρή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ