Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Oh -la-la ! O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει λιγκουίνι με καλαμαράκια - Με τέλεια σάλτσα & πολλά αρώματα

Υπέροχη συνταγή 

Συστατικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
120 γρ. κρασί κόκκινο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. καλαμαράκια
1/4 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ. λιγκουίνι
100 γρ. ντοματίνια
 

Για το σερβίρισμα

δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. 
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Σερβίρουμε γαρνίροντάς με φύλλα δεντρολίβανου.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ