Έγκλημα στη Μεσαρά: Ένταση στα δικαστήρια - λιποθύμησε η μητέρα του 39χρονου κτηνοτρόφου που δολοφονήθηκε (φωτό & βίντεο)

Συγγενείς του θύματος άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ' ομολογία δράστη

Κλίμα έντασης επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφος από το Πετροκεφάλι.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο 30χρονος συμπατριώτη του που κατονόμασε ως το άτομο που του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα. 

Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, που άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ' ομολογία δράστη, ενώ η μητέρα του 39χρονου λιποθύμησε στην πόρτα του Μεγάρου.

Photo: cretalive.gr

Σε βάρος του 27χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος. 

Στον 30χρονο ομοεθνή του ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως έγινε γνωστό και στους δύο θα οριστούν δικηγόροι, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν  στη 1.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δύο συλληφθέντες απομακρύνθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, προκειμένου να μην νέα υπάρξουν επεισόδια με τους συγγενείς του θύματος.

 Ξέσπασε η μητέρα του θύματος

Ξέσπασε η μητέρα του 39χρονου που δολοφονήθηκε στο Πετροκεφάλι με την γυναίκα να υποστηρίζει για τον 27χρονο καθ’ομολογίαν δολοφόνο του γιου της, σύμφωνα με το neakriti.gr ότι «τον είχε σαν παιδί του. Του είχα πει να τον διώξει αλλά μου έλεγε πως είναι καλός στη δουλειά του.Το παιδί μου, το’φαγε…Αυτό τον έφαγε. Η ζήλια, η κακία, η πονηριά των ξένων;».

Photo: neakriti.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος άνδρας πυροβολήθηκε τη Δευτέρα σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του στο Πετροκεφάλι, το οποίο βρίσκεται μαζί με το ποιμνιοστάσιό του στον ίδιο χώρο, σε περιοχή έξω από το χωριό. Μέσα στο σπίτι μάλιστα βρισκόταν το ανήλικο παιδί του 39χρονου που βγήκε να δει τι είχε συμβεί. Σύμφωνα ωστόσο με άλλη εκδοχή και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε μπροστά στο ανήλικο παιδί του. Ο 39χρονος εξέπνευσε και ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης του, ομολόγησε στη συνέχεια ότι ήταν ο δράστης του άγριου φονικού.

Photo: neakriti.gr.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη 24/8) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (προχθές Δευτέρα 23/8) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού.Ειδικότερα, χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου. Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα.

. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ