Εμβόλιο Johnson & Johnson: Η δεύτερη δόση αυξάνει κατά 9 φορές τα επίπεδα αντισωμάτων – Η επίσημη ανακοίνωση

Μελέτες έδειξαν ότι μία δεύτερη δόση του εμβολίου της J&J για τον κορωνοϊό ενισχύει την ανοσολογική απόκριση 

Άτομα που έλαβαν δεύτερη δόση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J έξι έως οκτώ μήνες αργότερα, είδαν τα επίπεδα των αντισωμάτων στους οργανισμούς τους να αυξάνονται κατά εννέα φορές σε σχέση με εκείνους που είχαν κάνει μόνον μία δόση.

Η φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ λέει ότι τα στοιχεία από τις μελέτες δικαιολογούν τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης οκτώ μήνες αργότερα, την ώρα που οι Pfizer/BioNTech καταθέτουν στις ΗΠΑ αίτημα για την έγκριση τρίτης δόσης του δικού τους εμβολίου για τον κορωνοϊό σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

Σε δελτίο Τύπου η Johnson & Johnson αναφέρει ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στην παραγωγή αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 – 55 ετών και καθώς και μεταξύ εκείνων άνω των 65 ετών που έλαβαν μικρότερη ποσότητα της δόσης. Τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν στη ιατρική δημοσίευση MedRxiv.

«Επιβεβαιώσαμε ότι μία δόση του εμβολίου μας για την Covid-19 παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση που είναι διαρκής και επίμονη για οκτώ μήνες», είπε ο δρ Μαθάι Μάμεν, επικεφαλής του τομέα παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης της Johnson & Johnson. «Μ’ αυτά τα νέα στοιχεία, βλέπουμε επίσης ότι μια ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson αυξάνει περαιτέρω την παραγωγή αντισωμάτων μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που είχαν κάνει προηγουμένως το εμβόλιό μας. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τους αρμόδιους αξιωματούχους Υγείας μια πιθανή στρατηγική για χορήγηση αναμνηστικής δόσης οκτώ ή και παραπάνω μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ