Κρήτη: Μετέτρεψαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις Αρχάνες σε εμβολιαστικό κέντρο – Με το εμβόλιο της Johnson&Johnson θα εμβολιαστούν οι πιστοί (βίντεο)

Στην Κρήτη η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Στις 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οι πιστοί θα προσέρχονται στον ναό του Αγίου Νικολάου των Αρχανών, όχι για να προσευχηθούν, αλλά για να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού εντός του Ιερού Ναού.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ εως 2 μ.μ.

«Να πειστούν όσοι έχουν μπερδέψει τη θεολογία με την επιστήμη», τόνισε ο εφημέριος της ενορίας πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης στο «Ράδιο Κρήτη». Όπως είπε, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετά άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία», αναφέρει στην «Κ» ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης, χάρη στον οποίο μετουσιώνεται η συγκεκριμένη ιδέα. «Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”», λέει ο ίδιος, «είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται».

Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη. «Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται», λέει στην «Κ» ο κ. Τζανάκης. «Αξιοποιήσαμε τη διάθεση του πατέρα Ανδρέα», συμπληρώνει, και το εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχει και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ