Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023: Τα top χρώματα, κουρέματα και χτενίσματα

Όλοι θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στα μαλλιά όταν μπαίνει το Φθινόπωρο. 

Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι hair stylists και hair colorists παρουσίασαν τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022– 2023, δίνοντας μας έμπνευση για μια ανανέωση!

Πρόκειται για βαφές, κουρέματα, αλλά και χτενίσματα που θα δούμε να κυκλοφορούν πολύ φέτος στους δρόμους. Κάποιες εξ αυτών είναι διαχρονικές τάσεις, υπάρχουν όμως και μερικές νέες προσθήκες που θα δώσουν άλλον αέρα στην εμφάνιση μας.

Τα κορυφαία χρώματα στα μαλλιά για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023

Μια από τις βασικές ιδέες ανανέωσης για τα μαλλιά είναι η αλλαγή στο χρώμα τους. Όπως συμβαίνει σε κάθε πασαρέλα, τα μοντέλα πολλές φορές βάφουν τα μαλλιά τους, δίνοντας ένα στίγμα για τις αποχρώσεις που θα επικρατήσουν την κάθε σεζόν.

Το διαχρονικό πλατινέ ξανθό και πάλι στην κορυφή

Πλατινέ ξανθό

Το πολύ ανοιχτό αυτό ξανθό χρώμα θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία επιλογή στα μαλλιά και την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023.

. Πρόκειται για το πολύ ανοιχτό ξανθό σε θερμές, ουδέτερες ή ψυχρές αποχρώσεις που αγαπούν πολύ οι γυναίκες κάθε ηλικίας.

Το συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών δείχνει όμορφο σε κάθε μήκος και μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με πιο σκούρες βαφές ως ανταύγειες, balayage κλπ.

Πυρόξανθα μαλλιά (auburn hair) για τις λάτρεις του κόκκινου

Πυρόξανθα μαλλιά

Η όμορφη αυτή χρυσοκόκκινη απόχρωση μαλλιών θα αποτελέσει top επιλογή για τη σεζόν. Όσες λοιπόν αγαπούν τα έντονα χρώματα, μπορούν να δοκιμάσουν την ενδιάμεση στο κόκκινο και ξανθό χρώμα βαφή.

Είναι ιδανική για να κάνει την εμφάνιση μιας γυναίκας άκρως σαγηνευτική τραβώντας τα βλέμματα, όπως άλλωστε γίνεται με όλα τα κόκκινα μαλλιά.

Έντονο ροζ χρώμα μαλλιών

Έντονο ροζ χρώμα μαλλιών

Ένα ιδιαίτερο χρώμα μαλλιών που όμως έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από γυναίκες κάθε ηλικίας είναι και το ροζ. Δείχνει εκπληκτικό τόσο μόνο του, όσο και σε συνδυασμό με πιο φυσικές αποχρώσεις (π.χ. ξανθά, καστανά, μαύρα).

Τη σεζόν λοιπόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022– 2023 δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα τοπ χρώματα βαφών.

Κλασικό καστανό για σικ εμφανίσεις

Κλασικό καστανό

Μια φυσική απόχρωση που μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη πρόταση ανανέωσης για τις μελαχρινές.

Κλασικό μεν, αλλά πολύ εντυπωσιακό, το καστανό χρώμα μαλλιών δείχνει εκθαμβωτικό ως ενιαία απόχρωση, αλλά και ως ανταύγειες.

Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε έναν συνδυασμό ψυχρών και θερμών τόνων που θα σας χαρίσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα με πλούσια λάμψη.

Μαύρα μαλλιά και φέτος

Μαύρα μαλλιά

Και βέβαια από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το απόλυτο μαύρο. Ένα χρώμα που μπορείτε να πετύχετε εύκολα, αλλά θα δυσκολευτείτε να απαλλαγείτε από αυτό όταν θελήσετε κάτι διαφορετικό. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που οι απόψεις γύρω από αυτό διίστανται.

Όπως και να έχει όμως το αποτέλεσμα είναι συνήθως πολύ λαμπερό και εντυπωσιακό.

Top φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κουρέματα για το 2022 – 2023

Ακόμη ένας τρόπος για να ανανεώσετε το look σας είναι και το κούρεμα. Αφαιρώντας μήκος ή απλά προσθέτοντας λεπτομέρειες που θα απογειώσουν τα μαλλιά σας μπορείτε πολύ απλά να αποκτήσετε μια μοντέρνα εμφάνιση.

Ποια είναι όμως τα γυναικεία κουρέματα που θα αποτελέσουν τις κορυφαίες επιλογές για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 σύμφωνα με τους hair experts;

Blunt bangs, η κλασική επιλογή στις αφέλειες

Blunt bangs

Οι κλασικές πυκνές και ίσιες αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο θα είναι και πάλι μια από τις κορυφαίες επιλογές στα γυναικεία κουρέματα. Συνδυασμένες τόσο με κοντά και καρέ μαλλιά, όσο και με πιο μακριά, οι αφέλειες αυτές θα δώσουν στην εικόνα σας μια εντελώς διαφορετική όψη, ακόμη κι αν επιλέξετε να μην αλλάξετε το μήκος των μαλλιών σας.

Το συγκεκριμένο στυλ αφελειών ταιριάζει εκπληκτικά σε τετράγωνα πρόσωπα, αλλά δείχνει όμορφο και σε οβάλ η μακρόστενα.

Κοντές αφέλειες για ξεχωριστό στυλ

Κοντές αφέλειες

Οι ιδιαίτερες αυτές αφέλειες που δεν καλύπτουν όλο το μέτωπο, αλλά αφήνουν το μισό εκτεθειμένο μπορούν επίσης να συνδυαστούν με κάθε μήκος μαλλιών.

Ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας τους δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Είναι ιδανικές για όσες έχουν μεγάλο κούτελο, τετράγωνο ή μακρόστενο πρόσωπο.

Πλάγιες αφέλειες για σαγηνευτικές εμφανίσεις

Πλάγιες αφέλειες

Μια ακόμη κολακευτική και όμορφη πρόταση για να απογειώσετε το κούρεμα σας είναι οι πλάγιες αφέλειες. Είτε πρόκειται για curtain bangs, ή απλά για τη φράντζα στη μια πλευρά, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και πολύ θηλυκό.

Το συγκεκριμένο στυλ αφελειών είναι ιδανικό για να κάνει ένα στρογγυλό πρόσωπο πιο οβάλ, αλλά και να κρύψει τις έντονες γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου. Επίσης, πηγαίνει πολύ στις γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

Καρέ μαλλιά για chic look

Καρέ μαλλιά

Κοντό ή μακρύ δεν έχει σημασία, καθώς το καρέ κούρεμα θα συνεχίσει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για το μαλλιά τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023.

Επιλέγοντας λοιπόν ένα ίσιο (blunt) σχέδιο κουρέματος και προσθέτοντας σε αυτό αφέλειες μπορείτε να αποκτήσετε ένα άκρως μοντέρνο στυλ στα μαλλιά σας.

Αν πάλι δεν είστε φαν των αφελειών ή φοβάστε να το τολμήσετε, κανένα πρόβλημα, καθώς και το απλό καρέ κούρεμα είναι εξίσου trendy.

Φιλαριστά μαλλιά για στυλάτες εμφανίσεις

Φιλαριστά μαλλιά

Ακόμη ένα διαχρονικό και πολύ αγαπημένο γυναικείο κούρεμα που παραμένει τάση στα μαλλιά και για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 είναι τα φιλαριστά.

Ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες κάνοντας τις να δείχνουν νεότερες και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μήκος μαλλιών. Είναι ιδανικό για όσες θέλουν τα μαλλιά τους να αποκτήσουν όμορφη κίνηση και πλούσιο όγκο, αλλά και για όσες θέλουν να ελαφρύνουν τις άκρες.

Pixie κουρέματα για trendy looks

Pixie κουρέματα

Τα τελευταία χρόνια τα πολύ κοντά τύπου αγορέ μαλλιά παραμένουν στην κορυφή των επιλογών. Με φράντζα ή όχι, αλλά και με ξυρισμένα σημεία είτε πιο μακριά μαλλιά, τα pixie κουρέματα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση ανανέωσης. Αρκεί βέβαια να αντέχετε να αποχωριστείτε τα μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά σας.

Βρείτε λοιπόν το ιδανικό για εσάς ανάμεσα στα διάφορα σχέδια του και αποκτήστε ένα στυλάτο αγορίστικο κούρεμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Mullet hair το ρετρό κούρεμα που έχει επιστρέψει δυναμικά στη μόδα

Mullet hair

Το κούρεμα αυτό είναι αρκετά ιδιαίτερο σε όψη. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι το φιλαριστό και κοντά κομμένο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με τα πιο μακριά μαλλιά πίσω.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως δεν πρόκειται για το παλιό mullet, αλλά για μια πιο μοντέρνα και σύγχρονη εκδοχή του που θυμίζει το πάντρεμα ενός pixie με ένα κοντό καρέ.

Μακριά μαλλιά με αφέλειες ή όχι

Μακριά μαλλιά

Τα μακριά μαλλιά ποτέ δεν φεύγουν από την μόδα, απλά κάποιες σεζόν κάνουν λιγότερο αισθητή την παρουσία τους. Αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα όμως τα πολύ μακριά μαλλιά θα είναι top επιλογή.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα το μήκος τους να είναι ενιαίο, αφού αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φιλάρισμα ή αφέλειες, κάνοντας έτσι το τελικό look πιο εντυπωσιακό.

Τα πιο trendy χτενίσματα σύμφωνα με τις τάσεις για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023

Αφού πήραμε μια γεύση από τα χρώματα και τα κουρέματα, σειρά έχουν τα κορυφαία χτενίσματα για την εποχή. Κάποια εξ αυτών είναι κλασικά, υπάρχουν όμως και κάποιες ρετρό ή πιο μοντέρνες προσθήκες που θα απογειώσουν την εμφάνιση σας.

Χωρίστρα στη μέση

Χωρίστρα στη μέση

Ασχέτως με το μήκος των μαλλιών, η χωρίστρα στη μέση αποτελεί μια όμορφη πρόταση που μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα. Ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και τύπο μαλλιών (ίσια, σπαστά, σγουρά).

Η δημιουργία της είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια τσατσάρα ή μια βούρτσα για να την πετύχετε.

Ανάλαφρα waves

Ανάλαφρα waves

Είτε πρόκειται για φυσικά σπαστά / σγουρά μαλλιά ή για φτιαγμένα με πλεξούδα και άλλους φυσικούς τρόπους, τα waves θα είναι must και για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023.

Επομένως, παίξτε με τα κυματιστά μαλλιά σας και αφήστε τα λιτά να πέφτουν στους ώμους σας δημιουργώντας ένα απλό, αλλά πολύ trendy χτένισμα.

Feathered Layers

Feathered Layers

Ένα ακόμη retro style στυλ που θα θελήσετε να δοκιμάσετε φέτος. Πρόκειται για το hairstyle που θέλει τη φράντζα και γενικότερα τα φιλαριστά ή με μύτες μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο να είναι γυρισμένα προς τα έξω.

Το συγκεκριμένο χτένισμα έχει την ικανότητα να προσθέτει όγκο και να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πλούσια, ενώ παράλληλα δίνει ένα αίσθημα υπερβολής χωρίς να δείχνει αστείο.

Πλεξούδες παντός τύπου

Πλεξούδες

Από την κλασική πλεξούδα – κοτσίδα μέχρι τις ογκώδεις πλεξούδες μοϊκάνα, οι επιλογές για ένα trendy φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο χτένισμα είναι αμέτρητες.

Απλά επιλέξτε το στυλ πλεξούδας που σας αρέσει και χρησιμοποιήστε το ως βάση για τη δημιουργία εκπληκτικών χτενισμάτων.

Εντυπωσιακοί κότσοι και top knot

Εντυπωσιακοί κότσοι και top knot

Ένας ψηλός κότσος στην κορυφή του κεφαλιού, όπως αυτός που μαζεύουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι, αποτελεί την κορυφαία τάση για τα μαλλιά της σεζόν.

Μπορείτε αν θέλετε να μαζέψετε όλα τα μαλλιά ψηλά ή να κάνετε ένα χτένισμα με τα μισά μαλλιά κάτω, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου μοντέρνο.

Μαλλιά χτενισμένα στην εντέλεια

Μαλλιά χτενισμένα στην εντέλεια

Τα slicked back hair με τζελ ή αφρό θα αποτελέσουν και αυτή την σεζόν κορυφαία τάση για τα μαλλιά. Πρόκειται για ένα hairstyle που μπορεί να γίνει τόσο με τα μαλλιά λιτά, όσο και με πιασμένα σε αλογοουρά, κότσο κλπ.

Τα αξεσουάρ μαλλιών που θα φορεθούν περισσότερο αυτή την περίοδο

Κι αν ένα απλό χτένισμα δεν σας είναι αρκετό, μπορείτε να το μεταμορφώσετε και να το κάνετε πιο εντυπωσιακό προσθέτοντας αξεσουάρ αναφέρει το beautetinkyriaki.

Κορδέλα

Κορδέλα

Φαρδιά ή λεπτή, δεν έχει σημασία. Η κορδέλα στα μαλλιά φτιαγμένη από διάφορα υλικά θα συνεχίσει να αποτελεί τάση και αυτή την περίοδο.

Φορέστε τη λοιπόν σε λιτά μαλλιά ή πιασμένα και απογειώστε το look σας.

Baby Clips

Baby Clips

Μια ενδιαφέρουσα τάση για τα μαλλιά τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 είναι τα baby clips. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλες μας κοκαλάκια που φορούσαμε ακόμη και στην παιδική μας ηλικία.

Φέτος λοιπόν, η τάση προστάζει να θυμηθούμε τα σχολικά μας χρόνια και να φορέσουμε δυο baby clips τραβώντας τα μαλλιά μας (φράντζα κλπ) πλάγια. Τι πιο απλό και εύκολο από αυτό;

Το μόνο που μένει είναι να βρείτε το κατάλληλο για εσάς κλιπ και να το τοποθετήσετε στα μαλλιά σας.

Στέκα

Στέκα

Ακόμη ένα αξεσουάρ για τα μαλλιά που έχει μια παιδικότητα είναι και η στέκα. Το συγκεκριμένο hair trend θα συνεχίσει να αποτελεί τοπ επιλογή και αυτή την περίοδο.

Μπορείτε να το φορέσετε σκέτο για να τραβήξετε τα μαλλιά σας πίσω, αλλά και να το συνδυάσετε με αλογοουρά ή κότσο για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό χτένισμα για κάθε ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ