Ο Σπύρος Σούλης μας προτείνει: Τα πρώτα 7 πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσετε μόλις γυρίσετε από τις διακοπές

Απαλλαχτείτε από τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των διακοπών είναι η αλλαγή εικόνων και η ευκαιρία να πάρει κανείς απόσταση από την καθημερινότητα.

Παρόλο που γυρνάμε με νέα και φρέσκια οπτική για τα σπίτια και την ρουτίνα μας υπάρχει μια «πλευρά των διακοπών» που δεν χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

Με όλη την προετοιμασία που χρειάζεται το ταξίδι σας δεν είναι ρεαλιστικό να προσθέσετε στη λίστα και την τακτοποίηση του σπιτιού σας. Ωστόσο, μόλις επιστρέψετε, θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε κάποια πράγματα που σχετίζονται κυρίως με τον ταξιδιωτικό σας εξοπλισμό. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Νεσεσέρ Με την επιστροφή σας, το νεσεσέρ θα χρειαστεί μια μικρή αναδιοργάνωση. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να πετάξετε, όπως για παράδειγμα παλιό βαμβάκι; Μήπως σας έχουν περισσέψει ντεπόν ή σταγόνες για μάτια που πρέπει να μπουν στη θέση τους; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το τακτοποιήσετε.

διακοπές

Τακτοποιήστε το νεσεσέρ σας.

Καλλυντικά Κουβαλάτε ακόμα τα μπουκαλάκια με το αφρόλουτρο από το ξενοδοχείο που μείνατε; Τακτοποιήστε τα και πετάξτε τα παλιότερα.

διακοπές

Βάλτε σε τάξη τα καλλυντικά σας.

Μπουκαλάκια Μήπως είχατε κάποιο ατύχημα στο ταξίδι σας και χύθηκε το σαμπουάν στο νεσεσέρ σας;  Ίσως πρέπει να αντικαταστήσετε τα μπουκαλάκια με άλλα που ασφαλίζουν καλύτερα. Αδειάστε τα υπόλοιπα και πλύντε τα ώστε να είναι έτοιμα για το επόμενο ταξίδι σας. Αν είστε πολύ οργανωτικοί μπορείτε να βάλετε και αυτοκόλλητα απ’ έξω έτσι ώστε να γνωρίζετε τι περιέχει το καθένα.

διακοπές

Αδειάστε τα μπουκαλάκια.

Αποσκευές Αδειάστε τις βαλίτσες σας, βάλτε τα άπλυτα στο καλάθι, τα καθαρά ρούχα στην ντουλάπα και αποθηκεύστε τις άδειες βαλίτσες για να μην πιάνουν πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.

διακοπές

Αδειάστε τις βαλίτσες σας.

«Προσωπική τσάντα» Είτε πρόκειται για backpack, είτε για κάποια άλλη προσωπική τσάντα που χρησιμοποιήσατε στις διακοπές σας, η επιστροφή είναι μια καλή στιγμή για να την αδειάσετε, να πετάξετε τα άχρηστα πράγματα και να την αποθηκεύσετε. Αν είναι κάποια τσάντα που πιστεύετε ότι δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσετε μπορείτε να την δωρίσετε.

διακοπές

Τακτοποιήστε την προσωπική σας τσάντα.

Ταξιδιωτικοί οδηγοί Έχουν περάσει οι εποχές που οι εκτυπωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί βρίσκονταν στις αποσκευές του κάθε ταξιδιώτη, καθώς πλέον ένα smartphone και το google maps είναι αρκετά. Γι αυτό και η επιστροφή σας από τις διακοπές είναι μια καλή στιγμή για να δείτε αν υπάρχουν παλιοί ταξιδιωτικοί οδηγοί στην βιβλιοθήκη σας και να τους στείλετε για ανακύκλωση.

διακοπές

Δείτε αν υπάρχουν παλιοί ταξιδιωτικοί οδηγοί στην βιβλιοθήκη σας αναφέρει το spirossoulis.

Εποχιακά ρούχα Η εφηβική ζακέτα που κάποιος σας έδωσε, τα φθαρμένα εσώρουχα που πλέον δεν φοράτε, το εξωτικό παρεό που τελικά δεν φοράτε ούτε στις διακοπές είναι όλα πράγματα που σας πιάνουν χώρο. Χαρίστε τα και απελευθερώστε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο για να ξεκινήσετε τη νέα σας σεζόν.

διακοπές

Απαλλαχτείτε από τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ