Ο ερωτικός Μίκης Θεοδωράκης από τον πιο ερωτικό τραγουδιστή μας, Γιάννη Πάριο - Μαζί στη σκηνή τραγουδούν σ'αγκάλιασα μ'αγκάλιασες, σου πήρα & μου πήρες

Ο γίγαντας της ελληνικής μουσικής πέταξε στους ουρανούς....

Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο Μίκης ήταν η ψυχή της Ελλάδας Κράτησε όρθια την ψυχή  των Ελλήνων στα δύσκολα. Η μουσική κληρονομιά που μας άφησε είναι τεράστια.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης: Ο γίγαντας της ελληνικής μουσικής πέταξε στους ουρανούς - Η Ελλάδα & οι απανταχού Έλληνες έχουν καημό (φωτό - βίντεο)

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα.

 

 

'Έκανε κορυφαίες συνεργασίες όπως με τους: Γρηγόρη Μπιθικώτση, Pablo Neruda, Μιχάλη Κακογιάννη,  Στέλιο Καζαντζίδη, Ζουλφί Λιβανελί και πολλές ακόμα που θα μείνουν στην ιστορία. 

Το 2001 ο Γιάννης Πάριος ερμηνεύοντας Μίκη Θεοδωράκη στον Λυκαβηττό  στην συναυλία 'Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ'  μας απογειώνει με τη φωνή του.

 

 

Η συναυλία ηχογραφήθηκε στις 21 Ιουλίου 2001 και ολοκληρώθηκε με τις μίξεις και την τελική ακρόαση στις 3 Οκτωβρίου 2001.

Οι επιλογές των τραγουδιών έγιναν από τον Αχιλλέα Θεοφίλου, πάντα σε συνεργασία με τον Μίκη και τον Γιάννη.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης τραγουδά μαζί με τον Γιάννη το ''Στρώσε το στρώμα σου'' τον ΄΄Καημό'' και το ''Περιγιάλι'' σαν αποφώνηση αυτής της ιστορικής συναυλίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ