Όλα για την αγάπη: Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να παντρευτεί τον καλό της & να αρνηθεί τον τίτλο της (φώτο)

Σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... τύφλα να χει ο λαός.. . Παρά τις αντιρρήσεις των Ιαπώνων η ανιψιά του αυτοκράτορα είναι έτοιμη να παντρευτεί

Η αγάπη θριάμβευσε. Παρά την εχθρότητα των Ιαπώνων προς τον φίλο της Kei Komuro, και τις αντίρρησεις γι' αυτή τη σχέση, η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας πρόκειται - τελικά - να τον παντρευτεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό δήλωσε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την Paris Match, που επικαλείται ως πηγή τους Japan Times.

Αλλά, δεδομένης της κατάστασης που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και η  κόρη του αδερφού του, πρίγκιπα Fumihito του Akishino . ενδέχεται να παντρευτεί τον καλό της,  στο κολέγιο χωρίς καμία τελετή ή το παραδοσιακό τελετουργικό της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Αυτός θα είναι ο πρώτος γάμος που θα πραγματοποιηθεί έτσι  από τη μεταπολεμική περίοδο.

 

"Οι τελετές είναι μια επίσημη τελετή αρραβώνα που ονομάζεται Nosai no Gi, κατά την οποία οι οικογένειες των μελλοντικών συζύγων ανταλλάσσουν δώρα και μια τελετή Choken no Gi για να συναντήσουν επίσημα τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα πριν από το γάμο.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη αδελφή της πριγκίπισσας Κάκο και του πρίγκιπα Χισαχίτο, δεύτερη στη σειρά μετά τον πατέρα τους, ενδέχεται μετά το γάμο, να φύγει από την Ιαπωνία για να εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κομούρο είχε πάει στην Ιαπωνία, για να συνεχίσει τις σπουδές του εκεί, έχοντας εργαστεί ως ασκούμενος δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο του Τόκιο.

Όπως αναφέρουν οι «The Japan Times», ο νεαρός άνδρας αποφοίτησε νομικά από το Πανεπιστήμιο Fordham στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάιο και πέρασε τις κρατικές εξετάσεις δικηγόρου τον Ιούλιο.

"Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου και ο νεαρός θα πρέπει να βρει δουλειά σε δικηγορικό γραφείο στις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρει η εφημερίδα.

Η Mako από την πλευρά της που είναι απόφοιτη του αγγλικού πανεπιστημίου του Leicester στη μουσειογραφία-, βλέπει θετικά  την πόλη της Νέας Υόρκης ως τόπο εγκατάστασης. του ζευγαριού.

Η Mako θα αρνηθεί το εφάπαξ ποσό που θα της χορηγηθεί για το γάμο της

Με την ένωση της με έναν απλό θνητό , σύμφωνα με το Imperial House Act του 1947, η πριγκίπισσα Μάκο θα αποκλειστεί αυτόματα από την ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νομοθετική διάταξη σχετικά με το γάμο η πριγκίπισσα  πρέπει να λάβει ένα εφάπαξ ποσό, που προέρχεται  από τα χρήματα των φορολογουμένων και προορίζεται να δαπανηθεί για τα έξοδα στέγασης και διαβίωσής της "προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια της γυναίκας".  που κάποτε ήταν μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας,

Το ποσό αυτό καθορίστηκε από το Οικονομικό Συμβούλιο της Αυτοκρατορικής Οικογένειας - το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και θα μπορούσε να ανέλθει σε 152,5 εκατομμύρια γιεν (1,17 εκατομμύρια ευρώ) σε μία μόνο πληρωμή.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η νύφη φέρεται να σκέφτεται να αρνηθεί τα χρήματα λόγω της αντιπάθειας του λαού προς τον σύντροφο της.

Αντιπάθεια η οποία βασίζεται κυρίως στα υποτιθέμενα οικονομικά προβλήματα της μητέρας του Κομούρο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας - η οποία τότε ήταν εγγονή του Ιάπωνα  αυτοκράτορα, καθώς  ο παππούς της Ακιχίτο που δεν είχε παραιτηθεί ακόμη για να δώσει τη θέση του στον θείο της, Ναρουχίτο - είχε παρουσιάσει τον Κέι Κομούρο στον Τύπο ως μελλοντικό της σύζυγο.

Ο αρραβώνας τους είχε προγραμματιστεί για  4 Μαρτίου του ίδιου έτους, και ο γάμος τους για τις 4 Νοεμβρίου 2018.

Αλλά τα οικονομικά προβλήματα που είχε η  μητέρα του νεαρού άνδρα είχαν οδηγήσει τα σχέδιά του ζευγαριού για ένωση, σε αναβολή αρχικά μέχρι το 2020.

«Ο γάμος της πριγκίπισσας και του Κομούρο, και οι δύο 29 ετών, αναβλήθηκε για περισσότερα από δύο χρόνια.

Λόγω διαφωνίας για τα 4 εκατομμύρια γιεν που ένας πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του Κομούρο, ισχυρίζεται ότι του χρωστάει.

Το ποσό περιλαμβάνει χρήματα που δαπανώνται για τα έξοδα εκπαίδευσης του Κομούρο », αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα.

Σε συνέντευξη Τύπου για τα 55α γενέθλιά του στις 30 Νοεμβρίου, ο πρίγκιπας Fumihito του Akshino, όταν ρωτήθηκε για το γάμο της μεγαλύτερης κόρης του, είπε ότι τον εγκρίνει

. «Το Σύνταγμα λέει ότι ο γάμος πρέπει να βασίζεται μόνο στην αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων.

Αν αυτό είναι που θέλουν πραγματικά, τότε πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να το σέβομαι ως γονέας », είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ