Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη: Δείτε φωτό από την Μητρόπολη - πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής (βίντεο)

Έλληνες και ξένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από τις 4:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από την ζωή στα 96 του χρόνια.

Από νωρίς σήμερα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη για να τιμήσουν στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Στον χώρο έφτασαν και πρόσωπα από την καλλιτεχνική σκήνή, όπως ο Γιώργος Νταλάρας με την γυναίκα του Άννα, αλλά και ο γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργος Θεοδωράκης.

.

Φωτογραφίες: NDP

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής , από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Σημειώνεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.). 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ