Συγκλονίζει ηθοποιός από την ''Γη της Ελιάς'' για την μάχη της με τον καρκίνο - ''Η ασθένεια παίρνει ότι την αφήσεις να πάρει, δεν πρέπει να καταρρεύσεις''

Η ηθοποιός έκανε τη διαθήκη της γιατί πίστεψε πως θα πεθάνει...

 

Για τη μάχη της με τον καρκίνο αλλά και για τοn ρόλο της στη νέα σειρά του Mega ''Η Γη της Ελιάς'' που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, μίλησε στην κάμερα του Πάμε Δανάη η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού. 

Η ηθοποιός αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που έχει  και πως διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

«Η ηρωίδα μου στη Γη της Ελιάς, είναι μια σκληροπυρηνική Μανιάτισσα, γνήσια Μανιάτισσα που έχει αδυναμία στον γιό της. Θεωρεί ότι η γυναίκα της Μάνης είναι σκληρή, παίρνει την πέτρα και την στύβει», είπε για τον ρόλο της ως Αρετή.

«Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών, κάνω χημειοθεραπείες. Έχω ακόμα δύο από το σύνολο των έξι. Έκανα δύο πολύωρες επεμβάσεις, ειδικά η δεύτερη ήταν πολύ δύσκολη ήταν επέμβαση εννέα ωρών, μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα, μήτρα, ωοθήκες. Λέγεται, ολική υστερεκτομή και κάτι παραπάνω». ''Ένα μέρος από το περιτόναιο και προληπτικά τη χολή.

Είναι σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του να μαθαίνει στα 44 του ότι έχει καρκίνο. Η λέξη και μόνο δημιουργεί μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη.

«Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, βλέπεις αυτό που είσαι να αλλάζει. Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου γιατί το φάρμακο με έκανε να χάσω τα μαλλιά μου, έχασα τις βλεφαρίδες μου, έχω κάνει τατουάζ στο φρύδι και όλα αυτά εν μέσω γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που έχω και πριν. Έπρεπε  να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχα στον πιλότο. Αυτό που κατάλαβα  είναι ότι ο καρκίνος παίρνει ό,τι τον αφήνεις να πάρει. Εάν καταρρεύσεις έχεις χάσει το παιχνίδι. Στην αρχή νιώθεις  ότι ο χρόνος σου τελειώνει αλλά δεν είναι έτσι. Από την αρχή είχα πολύ μεγάλο πείσμα και δύναμη που δεν ήξερα ότι έχω».

Η ηθοποιός ανακάλυψε τυχαία ότι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών,την εποχή που βρισκόταν σε διαδικασία εξωσωματικής.

Η ηθοποιός έκανε τη διαθήκη της γιατί πίστεψε πως θα πεθάνει

«Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι δύσκολος καρκίνος γιατί δε δίνει κανένα δείγμα στον οργανισμό. Τον βρήκα μόνο με καρκινικούς δείκτες. Ουσιαστικά ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Είναι φοβερό γιατί αυτή τη στιγμή μη έχοντας μήτρα δεν μπορώ να γεννήσω αλλά θεωρώ ότι η διαδικασία να φέρω  έναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο έσωσε τη δική μου ζωή.  

Συμβολικά μιλώντας είναι συγκλονιστικό. Η πρώτη μου αντίδραση μετά την επίσκεψη σε έναν ογκολόγο δημόσιου νοσοκομείου είναι να πάω να κάνω διαθήκη γιατί θεώρησα ότι θα πεθάνω».

Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα βρίσκεται δίπλα της η μητέρα της. «Η μάνα μου κάποια στιγμή μου είπε ότι “πρέπει να παλέψεις σαν Μπουμπουλίνα” . Νιώθω ότι έχω ψηλώσει 20 πόντους. Η αρρώστια δε θα μου πάρει τίποτα άλλο εκτός από μερικές τρίχες. Δε θα μου πάρει αυτό που είμαι» είπε με σπασμένη φωνή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ