Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει τα καλύτερα tips: 6 πράγματα που αφαιρούν από το σπίτι σας κάθε ίχνος κομψότητας

Ένα δωμάτιο το οποίο είναι πολύ «άδειο» δεν μπορεί να είναι κομψό.

 

Αν και η κομψότητα ενός σπιτιού επαφίεται στο στυλ και στην αισθητική του ιδιοκτήτη, υπάρχουν κάποιοι διακοσμητικοί κανόνες που είναι ευρέως εφαρμόσιμοι και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους υιοθετούν.

Συνήθως, όταν μιλάμε γι αυτούς τους διακοσμητικούς κανόνες συζητάμε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει κάποιος να βάλει στο σπίτι του. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που – σύμφωνα με τους διακοσμητές – δεν πρέπει να υπάρχουν στα σπίτια.

Τα μικρά αυτά λάθη μπορούν στην κυριολεξία να καταστρέψουν τη διακόσμησή σας και παρόλο που μπορεί να μοιάζουν ασήμαντα είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι επισκέπτες σας όταν έρχονται για πρώτη φορά.

Λάμπες φθορίου Οι λάμπες αυτές μπορούν να καταστρέψουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού και να στερήσουν το στυλ και την κομψότητα από τη διακόσμησή σας. Προσπαθήστε να προμηθεύεστε λάμπες που βγάζουν θερμό και απαλό φως αν θέλετε μια ατμόσφαιρα ζεστή.

κομψότητα

Οι λάμπες αυτές μπορούν να καταστρέψουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Καλώδια τηλεόρασης Οι ειδικοί λένε πως τα καλώδια της τηλεόρασης δεν πρέπει ποτέ να φαίνονται γιατί μπορούν πραγματικά να χαλάσουν τη διακόσμηση. Δείτε εδώ πως μπορείτε να κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασής σας για να διατηρήσετε την κομψότητα στο καθιστικό σας.

κομψότητα

Οι ειδικοί λένε πως τα καλώδια της τηλεόρασης δεν πρέπει ποτέ να φαίνονται.

Γυμνά δωμάτια Η μίνιμαλ εσωτερική διακόσμηση μπορεί να είναι πολύ στιλάτη, μέχρι όμως ενός σημείου. Ένα δωμάτιο το οποίο είναι πολύ «άδειο» δεν μπορεί να είναι κομψό. Αν έχετε κάποιο τέτοιο δωμάτιο προσθέστε μερικά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως χρωματιστά ριχτάρια που θα δώσουν υφή ή μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα.

κομψότητα

Ένα δωμάτιο το οποίο είναι πολύ «άδειο» δεν μπορεί να είναι κομψό.

Κάποια κάδρα Τα πολύ φθηνά και κακόγουστα κάδρα έχουν την τάση να ξεχωρίζουν και να τραβάνε το βλέμμα των καλεσμένων. Για να είστε σίγουροι πως η διακοσμητική σας ατμόσφαιρα δεν θα καταστραφεί, βάλτε τις φωτογραφίες και τους πίνακές σας πίσω από γυαλί που δεν αντανακλά το φως.

κομψότητα

Τα πολύ φθηνά και κακόγουστα κάδρα έχουν την τάση να ξεχωρίζουν.

Κάθετες περσίδες Οι κάθετες περσίδες είναι λειτουργικές αλλά όχι και πολύ κομψές. Προτιμήστε τις κουρτίνες που κρέμονται από το ταβάνι ή χρησιμοποιήστε πάνελ για να καλύψετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

κομψότητα

Οι κάθετες περσίδες είναι λειτουργικές αλλά όχι και πολύ κομψές αναφέρει το spirossoulis.

Χάρτινα φωτιστικά Τα φθηνά χάρτινα φωτιστικά αφαιρούν  το στυλ και την κομψότητα από τους χώρους και μπορούν να καταστρέψουν τη διακόσμηση. Αντικαταστήστε τα, λοιπόν, με κάποιο υφασμάτινο και στιλάτο φωτιστικό και θα δείτε πως ο χώρος σας αμέσως θα αποκτήσει την κομψότητα που του λείπει.

κομψότητα

Τα φθηνά χάρτινα φωτιστικά αφαιρούν  το στυλ και την κομψότητα από τους χώρου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ