Μαρία Φαραντούρη: «Ο Μίκης θα συνεχίσει να μας διευθύνει,τη μουσική, τα όνειρά μας - για μένα ήταν μεγάλο κεφάλαιο» (φωτό & βίντεο)

Τι δήλωσε της μετά την τελετή στη Μητρόπολη

«Ο Μίκης θα συνεχίσει να μας διευθύνει» είπε μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές κάμερες η Μαρία Φαραντούρη, που βρέθηκε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών και την τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

«Θα διεθύνει την μουσική μας, τα τραγούδια μας και τα όνειρά μας. «Καταλαβαίνετε τι είναι ο Μίκης, για όλο τον κόσμο, για την συλλογική μνήμη. Και για μένα βέβαια που ήμουν πολύ κοντά του... ήταν τεράστιο το κεφάλαιο, δεν μπορώ να σας πω με δυο λέξεις» είπε με συγκίνηση η μεγάλη ερμηνευτρια.

«Θα μας διευθύνει, με τα χέρια – φτερά του, με τα ωραία μας τραγούδια, με τις δημιουργίες του. Αυτό να πούμε και τίποτα άλλο. Ο Μίκης δεν έφυγε. Δεν θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ» ανέφερε ακόμα μετά το πέρας της τελετής στη Μητρόπολη.

Photo: EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης: Σαββόπουλος, Νταλάρας, Δεληβοριάς, Πορτοκάλογλου, Μποφίλιου υποκλίθηκαν στον μεγάλο δημιουργό (φωτό)

 

Σημειώνεται ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη, στις 7:30, στο λιμάνι της Σούδας. Με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, η σορός του θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα και στις 13:00 στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ