Μαρία Σάκκαρη : "Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα - Είμαι χαρούμενη όταν κάνω τους Έλληνες υπερήφανους" (βίντεο)

Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους και χαρούμενους, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου.

Η Μαρία Σάκκαρη αφιέρωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open στην Ελλάδα, είπε πως βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία της καριέρας της και πιστεύει στις δυνατότητές της και σε μια καλύτερη πορεία από το Roland Garros.



 

"Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και δεν είχα την ευκαιρία να το πω σ' αυτό στο court, αλλά αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, επειδή υποφέραμε πολύ τον προηγούμενο μήνα με τις πυρκαγιές.

Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους και χαρούμενους, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου.

Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα, φαντάζομαι το ίδιο και περισσότερο με το Roland Garros.

Τότε είδα μόνο ευχάριστα πράγματα, δεν άκουσα ούτε ένα άσχημο σχόλιο. Όλοι με πλησίαζαν με ένα όμορφο χαμόγελο και μου έλεγαν πολύ όμορφα λόγια.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, γιατί δε θα κρατήσει όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή σε 15 χρόνια", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της επί της Karolina Pliskova με 2-0 σετ.

Η Σάκκαρη είπε ακόμα για τον σημερινό αγώνα: "Σέρβιρα πολύ καλά σήμερα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κέρδισα 22 πόντους στη σειρά.

Εντυπωσιάστηκα όπως είπα και στο court. Διαχειρίστηκα καλά την πίεση και τις προσδοκίες, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Ήταν δύσκολο να το κλείσω, αλλά νομίζω τα πήγα αρκετά καλά."

Για την επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει, τη 18χρονη Emma Raducanu:

"Είναι νέα παίκτρια στο tour οπότε δε γνωρίζω πολλά για εκείνη. Προφανώς κάνει το τουρνουά της ζωής της, της αξίζει να βρίσκεται εδώ, κέρδισε όλους αυτούς τους αγώνες.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι το φαβορί, θεωρώ πως όλες από δω και πέρα έχουμε 25% πιθανότητες για να φτάσουμε στον τίτλο.

Όλες είμαστε για κάποιο λόγο εδώ, παίζουμε καλά, δεν πήραμε 5 walkovers. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω σε δεύτερο major ημιτελικό αυτή τη χρονιά."

Για την ωριμότητά της και το breakthrough στα 26 της χρόνια: "Είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Νιώθω πιο ώριμη από ποτέ. Ο κάθε παίκτης κάνει breakthrough σε διαφορετική ηλικία.

Τώρα είναι πιθανότατα η ώρα μου, στα 26 μου. Δεν ήμουν τόσο καλή junior, δεν ήμουν αστέρι όταν ήμουν 18-19, χρειάστηκε να δουλέψω πολύ και να θυσιάσω πολλά από τη ζωή μου, αλλά τώρα με αποζημιώνει αυτό και στην ηλικία των 26 μπορώ να πετυχαίνω αυτά τα αποτελέσματα.", είπε η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη τύπου , που έδωσε, σύμφωνα με το tennis news.

Για τη βελτίωσή της στο πνευματικό κομμάτι:

"Φέτος είχα τη μεγαλύτερη βελτίωση από κάθε άλλη χρονιά στο πνευματικό κομμάτι. Ήξερα ότι έπρεπε να βελτιωθώ, απλά δεν γνώριζα το πως, ποια ήταν η σωστή κατεύθυνση εντός και εκτός γηπέδου.

Πηγαίνω προς τα εκεί που θέλω τώρα, πλησιάζω τους στόχους μου, κάνω τον εαυτό μου να πιστεύει ότι ανήκω εδώ.

Αυτή τη σεζόν απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Πνευματικά έχω βελτιωθεί πολύ. Η ηλικία μου φυσικά κάνει τη διαφορά, αλλά δουλεύω κιόλας σ' αυτό τον τομέα περισσότερο απ' όσο μπορείτε να φανταστείτε."

Για την πίστη στον εαυτό της μετά τον ημιτελικό στο Roland Garros:

"Μετά τον πρώτο ημιτελικό στο Παρίσι, ένιωσα ότι μπορούσα να το ξανακάνω.

Δεν ήταν τύχη, διότι νίκησα όλες αυτές τις καλές παίκτριες. Τώρα νομίζω ότι είχα από τις πιο δύσκολες κληρώσεις.

Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η Sloane (Stephens) είχε πιο δύσκολη. Αλλά Kostyuk, Siniakova, Kvitova, Andreescu, Pliskova, δεν θέλεις να παίξεις με όλες αυτές τις παίκτριες στους πρώτους γύρους.

Έπρεπε να παίξω πολύ καλά για να φτάσω εδώ. Αυτό μου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση, γιατί νίκησα πολύ καλές παίκτριες για να φτάσω στα ημιτελικά αυτή τη φορά. Νιώθω πολύ καλά, δεν θέλω να το γρουσουζέψω. Το τένις μου φαίνεται σε καλό σημείο και πνευματικά είμαι ήρεμη. Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι πολύ με τη νίκη σήμερα, διότι παίζω και αύριο. Αν είχα κενή μέρα, θα ήταν αλλιώς."

Για το πως θα τη βοηθήσει εκείνος ο ημιτελικός να είναι καλύτερη στη Νέα Υόρκη: "Θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα αυτή τη φορά, αν είμαι σε καλή θέση, γιατί θυμάμαι ότι είχα ευκαιρίες να περάσω με δύο break μπροστά στο 1o σετ. Αυτό θα άλλαζε πολλά στο 1ο σετ που τελικά έχασα. Θα μπορούσα να κλείσω και το ματς στο 3ο. Νομίζω ότι θα χειριστώ διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη φορά.

Νομίζω ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλύτερο σημείο από ότι στο Παρίσι. Είμαι πιο προετοιμασμένη. Είμαι έτοιμη. Δεν έχει σημασία που είναι πιο χαμηλά στο ranking, είναι εξαιρετική παίκτρια, όπως είπα πριν όλες έχουμε ίσες πιθανότητες."

Για την καλύτερη συμβουλή που έχει πάρει από τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου:

"Η καλύτερη συμβουλή που μου έχει δώσει είναι να απολαύσω τον χρόνο μου στο court, γιατί δε θα κρατήσει για πάντα.

Η καριέρα της ήταν σύντομη, γι' αυτό και θέλει η καριέρα μου να είναι μεγαλύτερη και πιστεύω πως θα είναι. Όπως είπα δεν σκέφτομαι να σταματήσω το τένις σύντομα."

Δείτε τα highlights από τον νέο απίθανο θρίαμβο της Μαρίας Σάκκαρη, που επιβλήθηκε της Karolina Pliskova με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ