Πέθανε ο Michael Constantine: Η πολυτάραχη ζωή & καριέρα του Έλληνα "μπαμπά" της Nia Vardalos στην ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά" (φώτο-βίντεο)

Ο γιος της Ανδρομάχης (Φωτιάδου) και του Θεοχάρη Ιωαννίδη Ευστράτιος, ο κ. Constantine, γεννήθηκε στο Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας στις 22 Μαΐου 1927. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες και ο πατέρας του ήταν εργάτης σε χαλυβουργείο.

Ο Michael Constantine, ο ηθοποιός που κέρδισε Emmy και έγινε  γνωστός ως δεσποτικός διευθυντής σχολείου στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Room 222" και, 30 χρόνια αργότερα, ως ο Έλληνας μπαμπάς της Nία Βαρντάλος  στην ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά ", πέθανε στις 31 Αυγούστου στο σπίτι του στο Reading, Pa. Ήταν 94 ετών.

Η ατζέντης του,  Julia Buchwald  επιβεβαίωσε το θάνατο του.

 

 

Ο γιος της Ανδρομάχης (Φωτιάδου) και του Θεοχάρη Ιωαννίδη Ευστράτιος, ο κ. Constantine, γεννήθηκε στο  Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας στις 22 Μαΐου 1927. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες και ο πατέρας του ήταν εργάτης σε χαλυβουργείο.

 

 

Ο κύριος Constantine, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, ήταν προικισμένος με άγρια ​​φρύδια και μια προσωπική ζεστασιά που διέψευδε το σκληρό  βλέμμα του στις ταινίες.

 

 

Ελληνικής καταγωγής  τον επέλεγαν  συνήθως στο Χόλιγουντ για να υποδυθεί μια πληθώρα εθνικοτήτων.

 

 

Έπαιξε αρκετούς Εβραίους χαρακτήρες, κερδίζοντας ένα Emmy το 1970 για το ρόλο του Seymour Kaufman, ο οποίος προήδρευσε με γκρινιάρα ανθρωπιά σε ένα φανταστικό σχολείο του Λος Άντζελες στο "Room 222."

 

 

Η σειρά μεταδόθηκε στο ABC από το 1969 έως το 1974, η εκπομπή επικεντρώθηκε σε έναν ιδεαλιστικό δάσκαλο της Μαύρης Ιστορίας, τον οποίο έπαιξε ο Lloyd Haynes, ο οποίος αντιμετώπισε διάφορα ζητήματα, κοινωνικά και άλλα, στο φυλετικά διαφορετικό Λύκειο Walt Whitman.

 

 

Έπαιξε επίσης Ιταλούς, σε εκπομπές όπως οι "The Untouchables" και "Kojak". 

 

 

 

 

Υποδύθηκε Ρώσους, , όπως και στη σειρά του 1980 "Airwolf". Έπαιξε τον Τσιγγάνο,, στην ταινία τρόμου του 1996 "Thinner", προσαρμοσμένη από ένα μυθιστόρημα του Stephen King.

 

 

Έπαιξε ακόμα και τον Έλληνα δύο φορές.

 

 

Διέθετε μια σοβαρότητα η οποία οδήγησε στο να παίξει ρόλους δικηγόρων 

 

 

Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον δικαστή του νυχτερινού δικαστηρίου Matthew Sirota, στο "Sirota's Court", μια βραχύβια κωμική σειρά που προβλήθηκε στο NBC τη σεζόν 1976-77.

 

 

Έκανε guest ρόλους σε πολλές άλλες εκπομπές, όπως "Naked City", "Perry Mason", "Ironside", "Gunsmoke" και "Hey, Landlord" στη δεκαετία του 1960 και "Remington Steele", "Murder, She Wrote" και "Law & Order" στη δεκαετία του '80 και του '90.

 

 

Σε ταινίες , εμφανίστηκε στο "The Last Mile" (1959),  με πρωταγωνιστή τον Mickey Rooney,  "The Hustler" (1961), με πρωταγωνιστή τον Paul Newman. Εμφανίστηκε ακόμη στις κωμωδίες του 1969 "If It's Tuesday, This must be Belgium" και "Don't Drink the Water". και «Ταξίδι των καταραμένων» (1976).

 

 

Ο κ. Constantine έγινε γνωστός σε ένα ακόμη ευρύτερο, νεότερο κοινό ως Gus Portokalos, ο νευρικός, πατέρας που παραμένει πιστός στην παράδοση, ενώ η κόρη είναι αρραβωνιασμένη με έναν πατρίκιο λευκό Αγγλοσάξονα Προτεστάντη, στην κωμωδία του 2002 "Γάμος αλά Ελληνικά".

 

 

«Είναι ένας άνθρωπος με ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο», είπε ο κ. Constantine, για τον χαρακτήρα του σε μια συνέντευξη του 2003 στο The Indianapolis Star. «Η σωτήρια χάρη του είναι ότι αγαπά πραγματικά την κόρη του και θέλει το καλύτερο για αυτήν. Μπορεί να μην το κάνει με πολύ καλό τρόπο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι μου λένε: «Ο μπαμπάς μου ήταν ακριβώς έτσι.» Και σκέφτηκα: «Και δεν τον μισείς;»

 

 

Ο Michael Constantine, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός μετά από μια επίσκεψη σε ένα φίλο του που σπούδαζε υποκριτική, στη Νέα Υόρκη

 

 

«Απλώς ήξερα ότι ανήκω εκεί», είπε ο κ. Μάικλ Κονσταντίν στην Odyssey, ένα αγγλόφωνο περιοδικό για την ελληνική ζωή, το 2011. «Μπορούσαν να κοροϊδέψουν αυτό το νέο από την Πενσυλβάνια, αλλά απλώς ανήκω εδώ-αυτός είμαι εγώ».

 

 

Ο νεαρός Michael Constantine, σπούδασε υποκριτική με τον Howard da Silva  ενώ έβγαζε τα προς το ζην κάνοντας διάφορες δουλειές, όπως νυχτοφύλακας, υπάλληλος σε γκαλερί, κτλ.

 

 

Τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα τα έκανε στις θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης, παίζοντας αρχικά μικρούς ρόλους εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ.

 

 

Το 1959 εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία με τίτλο «The Last Mile» και πρωταγωνιστή του Μίκι Ρούνεϊ. Υποδύθηκε, επίσης, έναν μικρό αλλά αξιομνημόνευτο ρόλο στο «The Hustler» με τον Πολ Νιούμαν και την Τζάκι Γκλίσον, ενσαρκώνοντας τον «Μπιγκ Τζον».

 

 

Ο Michael Constantine μας χάρισε πολλές εξαιρετικές ερμηνείες, γράφει  η Brooks Atkinson στους New York Times.

 

 

Προσωπική ζωή

O Μάικλ Κονσταντίν παντρεύτηκε δύο φορές . Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Τζουλιάνα Μακκάρθι και κράτησε από το 1953 έως το 1969. 

 

 

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με την  Κάθλιν Κρίστοφερ και κράτησε από το 1974 έως το 1980

 

 

Απέκτησε δύο παιδιά τον Μπρένταν Κόνσταντιν και τη Θία Κόνσταντιν

 

 

Ο αποχαιρετισμός της Nia Vardalos

«Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, ένα δώρο στον γραπτό λόγο και παντοτινός φίλος. Η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές.

 

 

Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Γκας. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ», έγραψε η Νία Βαρντάλος σε αναρτήσεις της στα Social Media.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ