Vintage Fashion Pics: Τα φουτουριστικά ρούχα του Kansai Yamamoto έκαναν θραύση το 70 - Μέγας θαυμαστής του πρωτοποριακού σχεδιαστή ο David Bowie

Ο Kansai άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Τόκιο το 1968 και αργότερα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο 

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kansai Yamamoto (8 Φεβρουαρίου 1944-21 Ιουλίου 2020) πρωταγωνίστησε στη σκηνή της μόδας τις δεκαετίες του  1970 και του ’80 και τα πρωτοποριακά του κιμονό κέρδισαν δημοτικότητα χάρη σε έναν μεγάλο θαυμαστή: τον David Bowie.

Οι πρωτοποριακές συλλογές  γυναικείων ενδυμάτων του Yamamoto βοήθησαν στην ενίσχυση της ανδρόγυνης εμφάνισης του Bowie κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ziggy Stardust και έτσι γεννήθηκε μια μακροχρόνια σχέση. «Το χρώμα είναι σαν το οξυγόνο που αναπνέουμε και οι δύο στον ίδιο χώρο», είπε κάποτε ο Kansai για τη δουλειά του με τον Bowie.

Ο Kansai άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Τόκιο το 1968 και  επεκτάθηκε παγκοσμίως.

Οι συλλογές του έκαναν το ντεμπούτο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1971 στο Hess’s στο Allentown της Πενσυλβάνια, ένα πολυκατάστημα γνωστό για τις αμφιλεγόμενες επιδείξεις μόδας αμερικανικών και ευρωπαϊκών στυλ που επιλέχθηκαν για τη δυνατότητά τους να επηρεάσουν τα έτοιμα ρούχα.

Την ίδια χρονιά ο Kansai έγινε ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που εμφανίστηκε στο Λονδίνο, όπου είδε τα ρούχα του  ο David Bowie.

Ο Μπόουι ανέθεσε αργότερα στον Κανσάι να δημιουργήσει την γκαρνταρόμπα του για τη σκηνή του Ziggy Stardust.

Ο σχεδιαστής εμφανίστηκε ξανά στην επίδειξη της Hess για ασιατικές μόδες για το φθινόπωρο/χειμώνα 1973 στο One World Trade Center στη Νέα Υόρκη.

Όλα τα σύνολα Kansai που βλέπετε  στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Vintage Every Day, ;είναι τα βασικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν  στην εκδήλωση της Νέας Υόρκης. αρκετές παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ