Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει μια διαφορετική & υπέροχη γαλατόπιτα - Με φιστίκια ροδόνερο & φύλλα Βηρυτού

Θα τη λατρέψετε 

ΥΛΙΚΑ
Για τη γαλατόπιτα:

13-14 φύλλα Βηρυτού

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

500 γρ. κρέμα γάλακτος

750 γρ. γάλα

300 γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι, ξύσμα

2 στικ βανίλια

100 γρ. ροδόνερο

400 γρ. κρόκοι αβγών

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

180 γρ. αλεύρι

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφού πάρει θερμοκρασία το μίγμα, προσθέτουμε και το ροδόνερο.

2  Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να γείνει μία μάζα.

3  Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα με την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με σύρμα για να μην κάνει το αλεύρι κόμπους.

4  Επιστρέφουμε το μίγμα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

5  Μόλις η γέμιση δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

6  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 34cm. Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και απλώνουμε τα μισά φύλλα να σκεπάσουν το ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε προσεκτικά να πάει παντού.

7 Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με προσοχή, κλείνοντας κάθε φορά κάθε φύλλο προς τα μέσα και αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα.

8  Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο το τελευταίο φύλλο, με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 περίπου λεπτά.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ