Το eirinika αποχαιρετά τον Ζαν Πολ Μπελμοντό με μια σειρά βίντεο - αντίο του γαλλικού σινεμά: Ο Αλέν Ντελόν υποβασταζόμενος από σωματοφύλακες

Με πατερίτσες έφτασε στην κηδεία του φίλου του

Την επομένη ενός εθνικού φόρου τιμής στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου Ζαν-Πολ Μπελμοντό, η οικογένεια και τα στενά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν, συγκεντρώθηκαν σήμερα για να τον αποχαιρετίσουν σε μια εκκλησία του Παρισιού.

Ο Αλέν Ντελόν, το τελευταίο γέρικο λιοντάρι του γαλλικού κινηματογράφου, που παρουσιαζόταν αδίκως ως ο αντίπαλος του «Μπεμπέλ», εμφανίστηκε χαμογελαστός, κρατώντας μπαστούνι, και υποβασταζόμενος από από τον γιο του Αντονί. Ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός χειροκροτήθηκε από το πλήθος που φώναζε το όνομά του. 

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας γύρω από την εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε, στο κέντρο του Παρισιού ή κάθονταν στους υπαίθριους χώρους των διάσημων καφέ της συνοικίας, χειροκροτώντας την άφιξη της νεκροφόρας που μετέφερε το φέρετρο του Μπελμοντό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitri.R (@spiritofdim)

Ηγετική φυσιογνωμία της νουβέλ βαγκ («Με κομμένη την ανάσα», «Ο τρελός Πιερό») προτού γίνει πρωταθλητής του μποξ όφις σε κωμωδίες και ταινίες δράσης που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία (όπως «Ο Επαγγελματίας» --1981-- και «Ο Άσσος των Άσσων» -- 1982), ο ηθοποιός, που απεβίωσε τη Δευτέρα, γοήτευσε ολόκληρες γενιές Γάλλων --και στο εξωτερικό επίσης-- μέσα από περίπου 80 ταινίες, σινεφίλ ή φίλους θεαματικών κασκάντ.

Η Γαλλία του απέτισε χθες φόρο τιμής με μια επίσημη τελετή στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Αναπήρων (Invalides) και ακολούθησε μια πομπή των ανθρώπων που είχαν έρθει να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά το ιερό τέρας του κινηματογράφου.

Ο «Υπέροχος κατάσκοπος» (“ Magnifique”) είχε χαθεί από τη μεγάλη οθόνη εδώ και περίπου 15 χρόνια, έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που του άφησε σοβαρά προβλήματα. Όμως ήταν πάντοτε δημοφιλής, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Δεν σταμάτησε να επιδιώκει την ευτυχία αλλά και να τη δίνει», δήλωσε την  Πέμπτη, ο Βικτόρ Μπελμοντό, ένας από τους εγγονούς του, επίσης ηθοποιός, που έλαβε τον λόγο.

«Αγαπάμε τον Μπελμοντό γιατί μας έμοιαζε», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον επικήδειό του, ενώπιον σχεδόν 1.000 ανθρώπων. «Αστυνομικός, αλητάκος, πάντα θαυμάσιος», συνέχισε αναφερόμενος στη φιλμογραφία του, για να καταλήξει «Αντίο Μπεμπέλ».

Για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον χώρο, γιγαντοοθόνες είχαν τοποθετηθεί γύρω από τo μνημείο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος. Το φέρετρο του ηθοποιού εξήλθε στη συνέχεια υπό τους ήχους του "Chi Mai" της μουσικής του Ένιο Μορικόνε για τον «Επαγγελματία», που έπαιξε η ορχήστρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ