Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό 3,7 Ρίχτερ στην Αθήνα - Πιθανόν να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας

Για την ώρα δεν φαίνεται ανησυχητικός...

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε χθες ότι στις 13:08 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 3,7 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της πόλης της Αθήνας.

Η ασθενής σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Κυριακή το μεσημέρι τους Αθηναίους, μεγέθους 3.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν αποκλείεται να είναι προέκταση του μεγάλου σεισμού της Πάρνηθας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, που είχε στοιχίσει τις ζωές περισσότερων από 100 ανθρώπων.

 

Από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ANT1
 
Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ 1 95.6), ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας.

"Ο συγκεκριμένος σεισμός σχετίζεται, είτε με προέκταση του μεγάλου ρήγματος της Πάρνηθας ή προήλθε από το ρήγμα της Πεντέλης", ανέφερε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως: "Θεωρούμε ότι η εξέλιξη είναι πολύ καλή, και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Του κύριου σεισμού χθες, ακολουθήθηκαν μικροί σεισμοί που δεν έγιναν αντιληπτοί".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ