Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργήστε τα πιο πρωτότυπα pancakes για τα παιδιά σας - Σε σχήμα αρκουδίτσας & κοτούλας

Ο Άκης Πετρετζίκης το πάει πάντα σε άλλο level...

Συστατικά

Για τα pancakes

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. σπορέλαιο
  • 1 αβγό
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για το τηγάνισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • μαρμελάδα
  • φρούτα, της αρεσκείας σας
  • δυόσμο
  • βασιλικό, πλατύφυλλο
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίΜέθοδος Εκτέλεσηςλια, το σπορέλαιο και το αυγό και σε ένα άλλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  • Ενώνουμε τα μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα.
  • Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα για  3-4 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις τηγανίτες.
  • Μπορούμε τις τηγανίτες μας να τις κάνουμε σε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια, πρόσωπα ή ζώα.
  • Διακοσμούμε με εποχιακά φρούτα της αρεσκείας μας, μυρωδικά ή ό,τι άλλο θέλουμε, τα οποία στη συνέχεια περιχύνουμε με μέλι ή μαρμελάδα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ