Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

4 απλοί πολίτες στο Διάστημα! Απογειώθηκε ο πύραυλος της SpaceX - 1η τουριστική αποστολή με ερασιτέχνες αστροναύτες (φωτό & βίντεο)

Η αποστολή φέρει τον τίτλο Inspiration4

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» απλούς πολίτες σε ένα φιλόδοξο ταξίδι στο διάστημα, απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή που φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpaceX (@spacex)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpaceX (@spacex)

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpaceX (@spacex)

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpaceX (@spacex)

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpaceX (@spacex)

 

 

 

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα, και θα ταξιδέψουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ