Τα 8 trends του φθινοπώρου που έχουμε ήδη στην ντουλάπα μας - πώς να φορέσουμε τις τάσεις της σεζόν, χωρίς να ξοδευτούμε (φωτό)

Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε συνέχεια καινούργια πράγματα

Κάθε σεζόν νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους βάζοντάς μας σε πειρασμό να προσθέσουμε ένα ακόμα κομμάτι στην ντουλάπα μας, το οποίο ωστόσο το πιο πιθανό είναι να μην χρειαζόμαστε.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πλέον υπάρχει και ο όρος fast fashion (γρήγορη μόδα) δηλαδή ρούχα και trends που κρατούν μοναχά για λίγο καιρό. 

Μερικές φορές είναι απλά μια παρορμητική απόφαση. Βλέπουμε ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φόρεμα και θέλουμε να το κάνουμε δικό μας.

Άλλες φορές πάλι κάποια σταρ ή influencer φοράει ένα outfit το οποίο θέλουμε και εμείς διακαώς να αποκτήσουμε.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η ντουλάπα μας κρύβει πολλά περισσότερα «διαμάντια» απ όσα υπολογίζουμε. Το θέμα έτσι κι αλλιως δεν είναι τι φοράμε αλλά πώς το φοράμε, εννοώντας ότι το styling και κυρίως το να νιώθουμε καλά μέσα στα ρούχα μας, είναι το παν.

Τα 8 trends από τις πασαρέλες του φθινοπώρου και του χειμώνα, που παρουσιάζει το In Style, είναι προϊόντα στα οποία πολλοί από εμάς έχουμε ήδη επενδύσει. Ας τα δούμε:

1. Button-Downs

 

Δεδομένου ότι τα πουκάμισα θεωρούνται ένα από τα βασικά κομμάτια για κάθε γκαρνταρόμπα είμαστε σίγουρες ότι θα έχετε και εσείς ένα στην ντουλάπα σας.

Πώς να το φορέσετε; Κάτω από γιλέκα ή μπλέιζερ είναι μια καλή εππιλογή, ενώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα oversized και να προσθέσετε στη μέση μια ζώνη.

2. Trousers

 

 

Έχουμε περάσει περισσότερο χρόνο από όσα θέλουμε να παραδεχτούμε φορώντας φόρμες οπότε πλέον ήρθε η ώρα να βάλουμε ξανά παντελόνια! Και αφού τα τζιν μπορεί να μας φανούν κάπως άβολα επιλέγουμε άνετες γραμμές και μαλακά υφάσματα.

Μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε πλέον, ένα παντελόνι που άλλλοτε θα φορούσαμε μόνο στο γραφείο, με ένα απλό μπλουζάκι με στάμπα ή το αγαπημένο μας πλεκτό πουλόβερ. Και για το βράδυ βάζουμε ένα top τύπου κορσέ και είμαστε έτοιμες για νυχτερινή έξοδο!

3. Matching Sets

Σίγουρα τα ασορτί σετ δεν είναι κάτι καινούργο, αν και φέτος θα δούμε ακόμα και τρια κομμάτια σε ανάλογα υφάσματα και αποχρώσεις. Συνδυάζουμε λοιπόν μπλούζα, παντελόνι και παλτό και αν δεν είναι από το ίδιο σετ δεν πειράζει. Το θέμα είναι η μονοχρωμία, οπότε απλά βρίσκουμε ρούχα που να είναι σε ίδιους τόνους.

4. Plaid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICIDOLLS (@vicidolls)

 

Το καρό είναι ένα από τα must-have του φθινοπώρου και είμαστε σίγουρες ότι κάτι θα βρείτε στην ντουλάπα σας! Φούστες, σακάκια και παντελόνια μπορούν να φορεθούν άνετα και αν θέλουμε το πάμε και σε ποιο «σχολικό» ή «ακαδημαϊκό» look προσθέτοντας χοτρές κάλτσες και άνετα παπούτσια.

5. Slogan and Graphic Tops

Μπλούζες με slogan και σχέδια θα φορεθούν επίσης φέτος. Μπορούμε πέρα από το προφανές σπορ look να τα συνδυάσουμε με ρούχα που φαινομενικά δεν θα ταίριαζαν όπως μια πιο ρομαντική φούστα ή κάτι ππου να έχει λάμψη.

6. Bright, Saturated Colors

 

 

Αλλά αυτή τη σεζόν όλα έχουν να κάνουν με τις τολμηρές, συγκλονιστικά ζωντανές φωτεινές αποχρώσεις. Μπορούμε λοιπόν είτε να φορέσουμε μαζί δύο διαφορετικά έντονα χρώματα ή να φωτείσουμε ένα σκουρόζρωμο Look προσθέτοντας πχ ένα ζευγάρι παπούτσια σε κάποιο ζωηρό τόνο.

7. Cutouts

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

Όσο περισσότερα κοψίματα, τόσο καλύτερα... όχι, πραγματικά! Όπως έχουν αποδείξει η Dua Lipa και η Bella Hadid, είναι της μόδας τα κοψίματα από το λαιμό ως τα νύχια. Αν σας φαίνεται υπερβολικό επιλέξτε φυσικά ένα μπλουζάκι, ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι με πιο διακριτικά κοψίματα.

8. Fringe

 

Τα κρόσια δεν θα φύγουν από την μόδα και αυτό μάλλον γιατί είναι τόσο διασκεδαστικά να τα φοράμε! Και δεν υπάρχει πραγματικά λάθος τρόπος να τα φορέσετε. Από δερμάτινα, μέχρι πορτοφόλια με κρόσια και τσάντες συνδυάστε τα με μεγάλα σκουλαρίκια και μεταλλικά κοσμήματα.

Το φετινό Φθινόπωρο λοιπόν τα δεδομένα αλλάζουν! Πριν πάμε λοιπόν στα μαγαζιά κοιτάμε πρώτα την γκαρνταρόμπα μας, αφού σε αυτή θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα look που μας ταιριάζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ