Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Λία Τσουζντάν: Η πρώην παίκτρια του GNTM μιλάει για τη δυσφορία φύλου - «Δεν είμαι άφυλη, είμαι ακόμη στο ψάξιμο» (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο όσα είπε η Λία Τσουζντάν για τη δυσφορία φύλου....

Καλεσμένη στο "Πρωινό” βρέθηκε η Λία Τσουζντάν και αναφέρθηκε πρώτη φορά για τη δυσφορία φύλου και για το τι ισχύει για την ίδια.

Ειδικότερα, αποκάλυψε πως υπάρχουν στιγμές που νιώθει δυσφορία φύλου.

«Για μένα η δυσφορία φύλου που έπαθα και εγώ ήταν ότι απλά ξυπνούσα μερικές φορές και δεν καταλάβαινα πως νιώθω εσωτερικά. Γενικά το τι μου γίνεται.

Απάντησα πως δεν είμαι άφυλη, αλλά το non binary είναι μια ομπρέλα που καλύπτει πάρα πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλές κατηγορίες.

 Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ή δεν ταυτίζονται στην ύπαρξη των δύο φύλων. Υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο. Εγώ το υποστηρίζω. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο", ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: 

 

"Όταν ήμουν πιο μικρή, υπήρχαν στιγμές που έκανα κάτι και αναρωτιόμουν "πρέπει να το κάνει αυτό ένα κορίτσι;”, που μου άρεσε το ποδόσφαιρο, που έκανα μποξ για αρκετό καιρό, που μου αρέσει να ντύνομαι πιο "χύμα”, το οποίο σύμφωνα με τα στερεότυπα που υπάρχουν δεν είναι τόσο αποδεκτό για μια γυναίκα. Αυτά με έβαλαν λίγο σε σκέψεις ότι μπορεί να μην υπάρχουν μόνο τα δύο είδη φύλων".

Μάλιστα, η ίδια είπε: "Πολλές φορές σε κρίνουν από το ντύσιμο. Για μένα έχει να κάνει με τα πάντα, όχι μόνο με το ντύσιμο. Είναι με τη συμπεριφορά σου, την τάση σου. Με ενοχλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί είμαι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στην πατριαρχεία. Το πώς πρέπει να ντυθώ, να είμαι για να αρέσω στους άντρες.

Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Δεν το έχω συζητήσει με κάποιον ειδικό. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, είναι ένα ταξίδι. Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό. Το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου. Η μαμά μου μού είπε ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Είμαι πολύ τυχερή που δεν ανήκω στην οικογένεια που θα μου έκανε μπούλινγκ, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που δεν αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ