Ένταση σε σχολεία του Πύργου: Γονείς αρνητές μηνύουν εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία - σύσταση εγκληματικής συμμορίας & βασανισμό

Η κατάσταση έχει ξεφύγει.....

Ένταση παρατηρήθηκε χθες σε δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, ένα νηπιαγωγείο (στον Πύργο) και ένα δημοτικό, όταν γονείς πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Οι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα για μάθημα, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση των γονέων και μάλιστα στην περίπτωση του μαθητή νηπιαγωγείου, ο γονέας του κατέθεσε μήνυση κατά του εκπαιδευτικού, επενέβη η αστυνομία και η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ένα επεισόδιο που φυσικά προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πήραν το μέρος των συναδέλφων τους διευθυντών, τονίζοντας ότι η απόφασή τους, να μη δεχτούν τα παιδιά χωρίς μάσκα μέσα στις αίθουσες, ήταν σωστή, αφού εφάρμοσαν το πρωτόκολλο το οποίο έχει ορίσει η πολιτεία, αναφέρει το Patris News.

Η Αντωνία Μπρη πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μιλώντας στο Open είπε: «στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής .

Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους που έχουμε».

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ