Ο Σπύρος Σούλης μας προτείνει: Τα πιο όμορφα DIY για να φέρετε το Φθινόπωρο στο σπιτικό σας

Yπέροχες ιδέες... 

Μεταμορφώστε το σπίτι σας και βάλτε το σε φθινοπωρινό κλίμα με τις υπέροχες και οικονομικές ιδέες που σας δίνουμε. 

Το φθινόπωρο είναι πλέον εδώ αλλά το σπίτι σας ακόμα θυμίζει... νησί; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες κι εύκολες ιδέες για να φέρετε τη διακόσμηση του στα μέτρα της εποχής και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

Στένσιλ παντού! Χρησιμοποιήστε φίλτρα καφέ για να δημιουργήσετε στένσιλ σε σχέδια των αγαπημένων σας φύλλων και καρπών της εποχής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγη μπογιά (στο αγαπημένο σας φθινοπωρινό χρώμα) για να βάψετε το σχέδιο της επιλογής σας πάνω σε λευκές χαρτοσακούλες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε πανέμορφα, πρωτότυπα και σούπερ οικονομικά φαναράκια με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη, το coffee table, τον πάγκο της κουζίνας, την τραπεζαρία ή ακόμα και το κομοδίνο σας! Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε γυάλινα δοχεία, να κολλήσετε φύλλα στα τοιχώματα τους και να τοποθετήσετε κεριά σε αυτά για να τα μετατρέψετε σε εντυπωσιακά και μοντέρνα φθινοπωρινά φαναράκια!

Μαζέψτε φύλλα και κλαδιά και φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα φαναράκια!

Μαζέψτε φύλλα και κλαδιά και φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα φαναράκια!

Φτιάξτε μια πιατέλα με φρούτα και καρπούς Ένας πολύ εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσετε φθινοπωρινά το τραπέζι σας είναι να πάρετε μια πατέλα και να την γεμίσετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς σε μουντές αποχρώσεις. Προτιμήστε μούρα, κάστανα, ρόδια και μαύρα σταφύλια.

thehomeissue_fall

Μια πιατέλα με "μουντά" φρούτα και καρπούς μπορεί να γίνει το τέλειο φθινοπωρινό διακοσμητικό.

Κρεμάστε γιρλάντα Για την ακρίβεια, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας book banner χρησιμοποιώντας σελίδες από τα αγαπημένα σας βιβλία, κομμένες σε τριγωνικό σχήμα ή σε σχήμα λάβαρου, και να στερεώσετε πάνω τους αποξηραμένα χρωματιστά φύλλα.

Κι όμως αρκεί μια γιρλάντα για να φέρει το... φθινόπωρο με στυλ στο σπίτι σας!

Κι όμως αρκεί μια γιρλάντα για να φέρει το... φθινόπωρο με στυλ στο σπίτι σας!

Κάντε το σπίτι να μοσχοβολάει με κεριά μήλου Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο διακοσμητικό θα χρειαστείτε ένα μήλο, ένα μικρό γλαστράκι σε σκούρα απόχρωση για να είναι πιο φθινοπωρινό το αποτέλεσμα, ένα ρεσό και μερικά πράσινα ή και πορτοκαλί φύλλα. Γεμίστε το γλαστράκι με φύλλα, βγάλτε την «ψίχα» από το μήλο και τοποθετήστε στη θέση της το ρεσό.

Ανάψτε το και έχετε έτοιμο το πιο εύκολο, γρήγορο και όμορφο διακοσμητικό για το σαλόνι σας. Αφήστε που θα μοσχοβολήσει και το σπίτι σας… μήλο.

thehomeissue_fall01

Δεν γίνεται να διακοσμήσετε το σπίτι σας φθινοπωρινά και να μην εντάξετε στη διακόσμηση το πιο φθινοπωρινό φρούτο... το μήλο!

Βάλτε... στεφάνι Διακοσμήστε την εξώπορτα ή τον κεντρικό τοίχο του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας με ένα στεφάνι φτιαγμένο από φθινοπωρινά λουλούδια και κλαδιά. Το αν θα το αγοράσετε ή θα το φτιάξετε οι ίδιοι όπως το ονειρεύεστε είναι στο χέρι (και την τσέπη) σας! Αν δε θέλετε να θυσιάσετε φρέσκα λουλούδια στο βωμό της φθινοπωρινής ανανέωσης του σπιτιού σας και δεν είστε φαν των ψεύτικων εναλλακτικών, δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποιο από ύφασμα ή κλωστή.

Ο πιο απλός, στιλάτος και οικονομικός τρόπος να καλωσορίσετε (διακοσμητικά) το φθινόπωρο δεν είναι άλλος από ένα όμορφο στεφάνι!

Ο πιο απλός, στιλάτος και οικονομικός τρόπος να καλωσορίσετε (διακοσμητικά) το φθινόπωρο δεν είναι άλλος από ένα όμορφο στεφάνι!

Βάψτε βελανίδια Αντί να τα φάτε ή να τα ψήσετε, δεν έχετε παρά να περάσετε τα βελανίδια σας με λίγη μπογιά. Αφού στεγνώσουν καλά, χρησιμοποιήστε τα ως βάση στις ανθοσυνθέσεις σας ή τοποθετήστε τα σε γυάλινα βάζα και διακοσμήστε με αυτά διάφορες γωνίες του σπιτιού σας για να φέρετε φθινοπωρινή πνοή σε αυτό.

Είναι γεγονός: τα βελανίδια έχουν θέση και στο σπίτι σας-όχι μόνο στα όνειρα του Τσιπ και του Ντέιλ!

Είναι γεγονός: τα βελανίδια έχουν θέση και στο σπίτι σας-όχι μόνο στα όνειρα του Τσιπ και του Ντέιλ!

Αλλάξτε εποχή στα... μαλακά Φυσικά εννοούμε ότι μαζί με την αλλαγή θερμοκρασίας, έχει έρθει να αλλάξετε και τα διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια σας. Αναζητήστε λοιπόν, νέα διακοσμητικά αξεσουάρ για τον καναπέ και το κρεβάτι σας σε χρώματα της εποχής (όπως το λευκό, το ανοιχτό καφέ, το βαθύ πορτοκαλί, το έντονο κίτρινο, το μπορντό) ή με φθινοπωρινά μοτίβα (π.χ. κολοκύθες, φύλλα, κλαδιά).

Το φθινόπωρο έρχεται (και) στα μαξιλάρια σας!

Το φθινόπωρο έρχεται (και) στα μαξιλάρια σας αναφέρει το spirossoulis.

Φτιάξτε δέντρο Και συγκεκριμένα κωνοφόρο και στολίστε το με φθινοπωρινά φύλλα. Προμηθευτείτε λίγο αφρώδες πλαστικό (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας), δημιουργήστε με αυτό έναν κώνο και, στη συνέχεια, καλύψτε τον με πολύχρωμα χάρτινα φύλλα για να δημιουργήσετε έναν άκρως φθινοπωρινό διακοσμητικό «φυτό».

Στολίστε... δέντρο-όχι Χριστουγεννιάτικο, φθινοπωρινό!

Στολίστε... δέντρο-όχι Χριστουγεννιάτικο, φθινοπωρινό!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ