To στυλ και η Ιστορία του Cartier σε έκθεση με 600 εμβληματικά κοσμήματα του οίκου Grand Palais στο Παρίσι - Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμημάτων που έγινε ποτέ! (φωτό)

\Μία νέα έκθεση φιλοξενείται στο ανανεωμένο Salon d’Honneur στο Grand Palais του Παρισιού μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2014 και έχει ξεκάθαρο στόχο να κόψει την ανάσα των επισκεπτών. Η επιτυχία είναι δεδομένη, αφού αναφερόμαστε στην έκθεση «Cartier: Style and History» και όπως μαρτυράει και το όνομά της είναι γεμάτη λάμψη και πολύτιμους λίθους.

Μία νέα έκθεση φιλοξενείται στο ανανεωμένο Salon d’Honneur στο Grand Palais του Παρισιού μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2014 και έχει ξεκάθαρο στόχο να κόψει την ανάσα των επισκεπτών. Η επιτυχία είναι δεδομένη, αφού αναφερόμαστε στην έκθεση «Cartier: Style and History» και όπως μαρτυράει και το όνομά της είναι γεμάτη λάμψη και πολύτιμους λίθους.



Ο διάσημος οίκος κοσμημάτων εκθέτει λοιπόν 600 μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή του, θέλοντας έτσι να παρουσιάσει στο κοινό την πλούσια κληρονομιά και ιστορία του. Αυτά τα κομμάτια διηγούνται την ιστορία αγάπης ανάμεσα στον «Κοσμηματοποιό των Βασιλιάδων» και του βασιλικού οίκου του Ουίνσορ, μια ιστορία που κρατάει εδώ και έναν αιώνα.


Στη συλλογή της έκθεσης υπάρχουν και 26 συλλεκτικές τιάρες που έχουν φυσικά φορεθεί από γυναίκες βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα τους και η «Halo» - ή αλλιώς «Φωτοστέφανο» -, η πανέμορφη τιάρα Cartier του 1936 που επέλεξε να φορέσει η Κέιτ Μίντλετον στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ.  tovima.gr


Πρόκειται για μία έκθεση που κάθε ιστορικός τέχνης ονειρεύεται, ένα μοναδικό γεγονός που δεν καταφεύγει στον εύκολο εντυπωσιασμό. Τα κοσμήματα εκ πρώτης όψεως σίγουρα σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου, αλλά αυτό που τα καθιστά πέρα από τον χώρο και χρόνο είναι οι ιστορίες που κρύβουν από πίσω τους. Βλέποντας τα και μαθαίνοντας για αυτά, διδασκόμαστε πολλά για τις κοινωνικές ανακατατάξεις και μεταλλάξεις.


Αλλωστε, για πάντα θα ισχύει το «τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι ενός κοριτσιού» που τραγούδησε η θρυλική Μέριλιν Μονρόε. Όπως βέβαια και κάθε είδος πολύτιμου και λαμπερού λίθου!


Zac Efron


Jackie Kennedy Onassis wearing a Cartier Tank, 1969




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ