Top Woman η Μαρία Σάκκαρη: Στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης - Το τένις με Τσιτσιπά και Σάκκαρη είναι πια Made in Greece

Το Top 10 είναι εξαιρετικά κοντά για την Ελληνίδα τενίστρια

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραμένει στην τρίτη θέση του κόσμου με 8.350 βαθμούς, πίσω από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρώσο Μεντβέντεφ και την Μαρία Σάκκαρη να ανεβαίνει στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, το τένις γίνεται ελληνίκη υπόθεση!

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την ήττα της Belinda Bencic από την Anett Kontaveit (6-4, 6-3), στα προημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open στην Οστράβα.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία επίσης αγωνίζεται στην Οστράβα και βρίσκεται στα ημιτελικά, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ακόμα ένα νέο προσωπικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ χώρας, αφού θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα σκαρφαλώσει τόσο ψηλά στην ιστορία της WTA.

Θα βελτιώσει για 3η φορά το ρεκόρ, αφού το έκανε για 1η φορά μετά το US Open, όταν ανέβηκε από το Νο.18 στο Νο.13 και ξεπέρασε το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου (Νο.14), ενώ αυτή την εβδομάδα κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.12.

Το Top 10 είναι εξαιρετικά κοντά για τη Μαρία, που κρατάει την τύχη στα χέρια της. Σήμερα θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek για την ημιτελική φάση του τουρνουά της Οστράβας.

Αν κερδίσει και η Petra Kvitova δεν μπει στον τελικό (αγωνίζεται στον άλλον ημιτελικό με την Kontaveit), η Μαρία, σύμφωνα με το tennisnews.gr, θα εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στην κορυφαία 10άδα της WTΑ.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα αποτελέσματα, η Μαρία όχι μόνο θα μπει στο Top 10, αλλά θα ανεβεί και στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ