Κουνήθηκε και πάλι η Κρήτη - Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι (φωτό)

Δεν σταματά ο χορός των Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Λίγα λεπτά πριν από τις 3:00 το μεσημέρι ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε στην Κρήτη, καθώς κατεγράφη σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγο πριν είχε σημειωθεί μικρότερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 2,4 Ρίχτερ. Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε ένα λεπτό, στις 11:54:25 ο πρώτος και στις 11:54:49 ο δεύτερος, των 4,6 Ρίχτερ.

Η πρώτη σεισμική δόνηση των 2,4 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 6 χλμ. δυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 15,5 χιλιόμετρα, και η δεύτερη των 4,6 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 5 χλμ. δυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα.

Χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης.

 «Θέλησα να βρεθώ απευθείας από το Παρίσι εδώ στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Αρκαλοχώρι, κοντά στους συντοπίτες μου για να επιθεωρήσω ο ίδιος τις ζημιές από τον χθεσινό σεισμό. Θα ξεκινήσω εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του συντοπίτη μας που τόσο άδικα χάθηκε χθες και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όλους τραυματίες», είπε βγαίνοντας από σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ