Σπάνιες Vintage Pics: Λίγο πριν τον πρόωρο θάνατο της η Janis Joplin κάνει topless ηλιοθεραπεία στην Copacabana - Διακοπές για να κόψει τα ναρκωτικά

Η μεγάλη κυρία της ροκ έκανε της διακοπές της στην προσπάθεια της να αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά παραλίγο να βρεθεί στη φυλακή

Το καλοκαίρι του 1970 \ το βραζιλιάνικο περιοδικό Trip   δημοσίευσε για πρώτη φορά σπάνιες τόπλες φωτογραφίες της Janis Joplin στην  Copacabana  του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Άγνωστη τότε  στη Βραζιλία, η μεγάλη κυρία της ροκ  προσγειώθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να διασκεδάσει κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, να κάνει ηλιοθεραπεία και να ξεφύγει από την ηρωίνη, που τότε ήταν σπάνιο να βρεθεί στη Νότια Αμερική.

Η προσπάθεια ωστόσο δεν πήγε τόσο καλά. Η Janis έπινε σαν τρελή , έκανε σεξ στην παραλία, τραγουδούσε και φερόταν σαν πόρνη και παρολίγο να καταλήξει στη φυλακή.

Από νεαρή ηλικία η Janis Joplin, ήταν επιρρεπής στις καταχρήσεις: ουίσκι, , αμφεταμίνες,  βότκα, κοκαΐνη, μεθαδόνη, ηρωίνη και οτιδήποτε θα την έκανε να "τρελαθεί".

Συνήθιζε να σκίζει τα ρούχα της επί σκηνής . Όπως η ίδια έλεγε: "Κάθε βράδυ κάνω έρωτα με 25.000 ανθρώπους στη σκηνή, μετά όμως γυρίζω σπίτι μόνη"

Η extreme για την εποχή συμπεριφορά της, την έβαλε πολλές φορές στο στόχαστρο, από το σχολείο ακόμη.

Τις topless φωτογραφίες τράβηξε ο Βραζιλιάνος φωτογράφος Ricky Ferreira, ο οποίος φιλοξένησε την Janis Joplin στο διαμέρισμά του: "Α, το ήξερε ότι  ήταν ιδιοφυΐα. Πολλές φορές μπορεί να έφτασε στο σημείο να "λιθοβοληθεί", αλλά γνώριζε τον ρόλο της ως καλλιτέχνη, ήξερε ότι ήταν υπέροχη.

Είχε όμως μια καταθλιπτική πλευρά και  χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Λογοκρίθηκε  στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας, όπου γεννήθηκε επειδή  έβγαινε μόνο με μουσικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαύροι.

Ήταν εύθραυστη, πολύ στενοχωρημένη, πραγματικά πεσμένη.

Είχε όμως και ευτυχισμένες στιγμές, γελούσε σαν μικρό κορίτσι, αλλά είχε μια δύσκολη ζωή.

Τώρα, φανταστείτε αυτή τη γυναίκα να έρχεται στη Βραζιλία εκείνη την εποχή!

Τι ήταν για εκείνη η Βραζιλία; Τι ήταν η Βραζιλία για τον μέσο Αμερικανό; Φίδια στους δρόμους, Ινδοί με μακριά σαλβάρια.

Φανταστείτε, όλα αυτά τα έκανε  το 1970, εν μέσω της στρατιωτικής δικτατορίας! ", θυμάται ο ίδιος σύμφωνα με το Vintage Every Day.

Οκτώ μήνες αφότου πήγε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Janis Joplin πέθανε, σε ηλικία 27 ετών, στην ίδια ηλικία με τον Jim Morrison, τον Jimi Hendrix και τον Brian Jones.

Την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου του 1970, η Τζόπλιν καθυστερούσε να εμφανισθεί στα στούντιο της Sunset Sound Recorders, κάτι που έκανε τον παραγωγό Πωλ Ροθτσάιλντ να ανησυχήσει και να ξεκινήσει την αναζήτησή της, μαζί με τον Τζων Κουκ, πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο της.

Είδε στο πάρκινγκ τo αυτοκίνητο της Τζόπλιν  (την εμβληματική  Πόρσε).

Μπαίνοντας στο δωμάτιό της, τη βρήκε νεκρή, δίπλα στο κρεββάτι της. Η επίσημη αιτία θανάτου της, ήταν η υπερβολική δόση ηρωίνης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με  αλκοόλ.

Ο Τζων Κουκ, ο οποίος μετέφερε τον Ροθτσάιλντ στο ξενοδοχείο, πιστεύει ότι, εντελώς συμπτωματικά η Τζόπλιν παρέλαβε μεγαλύτερη δόση ηρωίνης από το κανονικό, καθώς υπήρξαν και άλλα παρόμοια κρούσματα, τη συγκεκριμένη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ