#Breast cancer survivor: Ακολουθείστε, ενδυναμώστε, εμψυχώστε τις γυναίκες του μήνα - επιζήσασες από καρκίνο του μαστού (φωτό)

 «Δεν τα παρατάω ποτέ»

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο να μοιράζονται τις ιστορίες τους και να στέλνουν δυνατά μηνύματα μέσα από τα social media.

Είναι εδεικτικό ότι στο Instagram το #breastcancersurvivor έχει 571,558 posts, το  #breastcancer 3,030,100 και το #breastcancerawarenessmonth 814,225.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taryn (@tmhearst)

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,5 εκατομμύριο  γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του μαστού. Στατιστικά μοντέλα υποστηρίζουν ότι, στις αναπτυγμένες κοινωνίες, 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.

«Είμαι δίπλα στις 31 γυναίκες που πεθαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από δευτερογενή καρκίνο του μαστού. Είναι #breastcancerawarenessmonth και πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τη σκληρή πραγματικότητα του μεταστατικού καρκίνου του μαστού (δευτερογενής, ανίατος), ο μόνος καρκίνος του μαστού που σκοτώνει.

Σχεδόν το 30% των γυναικών που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο θα αναπτύξουν μεταστατικό καρκίνο» διαβάζουμε σε μια από τις αναρτήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??‍♀ (@elibels89)

Γυναίκες μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες

Μια επιζήσασα θα γράψει στο δικό της Instagram: «Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Είχα έναν τελευταίο γύρο TCHP (σκληρή χημειοθεραπεία), η χειρουργική επέμβαση και η ακτινοβολία δεν είχαν προγραμματιστεί ακόμη και η αβεβαιότητα παρέμενε. Συναισθηματικά, δεν τα πήγαινα καλά.

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alli (@killerleftboob)

«Πριν από 10 εβδομάδες έκανα μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για να επιστρέψω στην φυσική μου κατάσταση, αλλά έχω αρχίσει να νιώθω σχεδόν τόσο δυνατή όσο και πριν από την εγχείρηση. 5 γύροι με υπέροχη ηλιοφάνεια, κολυμπώντας μέσα στην ομίχλη. Ο καρκίνος δεν έχει πάρει τη δύναμή μου ή το πνεύμα μου» θα γράψει μια ακόμα γυναίκα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran (@franowen12)

Ενώ μια άλλη θα περιγράψει τα όσα έχει ζήσει λέγοντας: «Πριν από ένα χρόνο κάθισα στην καρέκλα της χημειοθεραπείας για τελευταία φορά. Ήμουν τόσο άρρωστη τόσο κουρασμένη. Αλλά ακόμα κι έτσι, ήμουν τόσο απίστευτα περήφανη για τον εαυτό μου που τα κατάφερα (ναι, με πολλά δάκρυα και τσάι τζίντζερ!).

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασε ένας χρόνος. Νιώθω σαν να ήταν χθες ή σαν να ήταν σε μια άλλη ζωή. Υπάρχουν ουλές - άλλες ορατές και άλλες όχι - που θα κουβαλάω μαζί μου το υπόλοιπο της ζωής μου. Ωστόσο, είμαι αποφασισμένη να ζήσω την ζωή μου με χαρά, να είναι μια περιπέτεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather (@hms.survivor)

Θέλω επίσης να διαδώσω τη σημασία του ταξιδιού μου, την ελπίδα ότι κάποιος άλλος δεν χρειάζεται να το περάσει αυτό. Εάν μπορώ να αποτρέψω ένα άτομο από το να καθίσει σε αυτήν την καρέκλα, τότε ξέρω ότι θα άξιζε τον κόπο. Ορίστε λοιπόν για τον 1 χρόνο μετά τη χημειοθεραπεία! Εδώ είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού! Και εδώ είναι η υπενθύμισή να ελέγξετε τον εαυτό σας!.

«Ο Καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Φροντίζουμε το σώμα μας όσο καλύτερα μπορούμε και κάνουμε τακτικούς ελέγχους. Βλέπουμε το γιατρό όταν πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και παίρνουμε μια δεύτερη γνώμη όταν η διάγνωση των γιατρών μπορεί να μην είναι σωστή.

Αγωνιζόμαστε, ζούμε, αγαπάμε. Ο καρκίνος δεν με καθορίζει, δεν με σταματά, απλώς πονάει μερικές φορές και η θεραπεία φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. 

Υπάρχουν μέρες που είμαι στα κάτω μου, μέρες που είμαι πάνω, αλλά κυρίως δεν τα παρατάω ποτέ» θα πει μια ακόμα επιζήσασα.

Σε ένα ακόμα από τα χιλιάδες Post διαβάζουμε: «Η έναρξη ενός μηνα εστίασης στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Έχω νιώσει συγκλονισμένη καθώς σκέφτομαι ότι δεν είναι μόνο μια μέρα αφιερωμένη στην επίγνωση του καρκίνου του μαστού, αλλά ένας ολόκληρος μήνας. 

Για να μοιραστώ με όλους εσάς την αποστολή μου και τις εμπειρίες μου. Με την ελπίδα να βοηθήσουμε, να εκπαιδεύσουμε, να υποστηρίξουμε, να τιμήσουμε και να ενθαρρύνουμε». 

Αυτή η μέρα ήταν μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου, έφυγα από το νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι δεν θα ξανακάνω ξανά έγχυση. Αισθάνομαι δυνατή, ολοκληρωμένη, συντετριμμένη και τόσο πιο ευγνώμων για τη συνεχή αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των γιατρών μου.

Ο ογκολόγος μου, ο χειρουργός μαστού, ο πλαστικός χειρουργός, ο ακτινολόγος και κάθε νοσοκόμα που έχω γνωρίσει.  Ο καθένας έχει επηρεάσει τη ζωή μου, δουλεύοντας για να σώσει τη ζωή μου. Σε όλους τους πολεμιστές μου: ας γιορτάσουμε τη ζωή μας, τις νίκες μας, την ιστορία και το ταξίδι μας. Μακάρι να προσφέρουμε αλληλοϋποστήριξη. 

Μακάρι να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε, να φέρουμε την ελπίδα, ότι όλοι μαζί ως ένα, θα υψωθούμε, θα πολεμήσουμε, θα το ξεπεράσουμε».

Όλες αυτές οι γυναίκες χρειάζονται την στήριξή μας. Για αυτό Ακολουθείστε, ενδυναμώστε, εμψυχώστε τις γενναίες «πολεμίστριες» του μήνα και προστατέψε τον εαυτό σας με την πρόληψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ