Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης δίνει χρήσιμες ιδέες: Υπέροχα διαχωριστικά για να χωρίσετε στα δύο ένα δωμάτιο (φωτό)

Για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας!

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά για να αναβαθμίσετε τους χώρους σας  με αισθητικό τρόπο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Σταθερά διαχωριστικά

Σταθερές κατασκευές από γυψοσανίδα, ξύλο, μέταλλο, γυαλί ή και συνδυασμό υλικών, τα οποία θα σας βοηθήσουν είτε να διαχωρίσετε εντελώς δυο διαφορετικούς χώρους του σπιτιού ή να απομονώσετε κάποιο σημείο ενός δωματίου.

Ανάλογα με το είδος του υλικού που θα επιλέξετε, το γενικό σχεδιασμό και το ύψος του διαχωριστικού, μπορείτε να επιτρέψετε την οπτική επαφή ανάμεσα στους δύο χώρους ή όχι.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των σταθερών αυτών διαχωριστικών από συμπαγή υλικά είναι η δυνατότητα να πλαισιώσετε/διακοσμήσετε ή και να βάψετε εντελώς διαφορετικά την κάθε πλευρά τους, ανάλογα με το τι ταιριάζει στο κάθε σημείο, κάνοντας το σύνολο πολύ πιο ενδιαφέρον οπτικά. Στην πραγματικότητα με ένα τέτοιο διαχωριστικό, δημιουργείτε έναν επιπλέον τοίχο μεταξύ δύο σημείων του ίδιου χώρου, με ξύλο ή γυψοσανίδα.

Η λύση της γυψοσανίδας είναι η πιο ενδεδειγμένη για τέτοιες κατασκευές, σας επιτρέπει να χτίσετε όπου και όπως ακριβώς χρειάζεστε το χώρισμα με μικρό κόστος και σχετικά εύκολες διαδικασίες. Στα καταστήματα με τέτοια είδη θα βρείτε ολόκληρη την γκάμα των υλικών που θα σας χρειαστούν και οδηγίες για να το φτιάξετε ακόμα και μόνοι σας, αν φυσικά έχετε μια μικρή εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές.

Το ύψος μια τέτοιας κατασκευής εξαρτάται αποκλειστικά από τον διαχωρισμό του χώρου που θέλετε να πετύχετε ή τον βαθμό οπτικής επαφής που επιθυμείτε να διατηρήσετε ανάμεσα στα δυο σημεία. Πάντως σε  δωμάτια όχι ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα χαμηλού ύψους τέτοιο σταθερό διαχωριστικό, ειδικά αν έχει μεγάλο μήκος.

Πτυσσόμενα διαχωριστικά

O οπτικός διαχωρισμός δύο χώρων μπορείτε να επιτευχθεί, όχι βεβαίως στον απόλυτο βαθμό όπως με ένα μόνιμο, συμπαγές διαχωριστικό, με τη χρήση ενός πτυσσόμενου παραβάν. Τέτοιου είδους παραβάν είναι κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό − ξύλο, μέταλλο, γυαλί, χαρτί, ή και συνδυασμός τους και ανάλογα με το μέγεθός τους μπορούν να απομονώσουν δύο σημεία στον ίδιο χώρο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή διακοσμητική παρέμβαση.

Γι' αυτό και το είδος ή το σχέδιο του παραβάν που θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από το γούστο σας και το τι ταιριάζει στο χώρο που θα το τοποθετήσετε. Παλιές πόρτες, παντζούρια κ.λπ. είναι στοιχεία τα οποία με μικρές μετατροπές μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό, προσθέτοντας ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Μια επίσης πολύ καλή, έξυπνη και οικονομική επιλογή είναι αυτή της κουρτίνας. Βρείτε μια κουρτίνα η οποία ταιριάζει χρωματικά με τον χώρο που θέλετε να χωρίσετε και κρεμάστε την από το ταβάνι. Έτσι, δεν θα έχετε και ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε, αν το επιθυμείτε να ανοίγετε την κουρτίνα και να γίνεται και πάλι ο χώρος σας ενιαίος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ