Ρουμάνος μεγιστάνας ο άτυχος ιδιοκτήτης του αεροσκάφους που έπεσε στο Μιλάνο: Πέθανε μαζί με την γυναίκα & το γιο τους (φωτό & βίντεο)

Φέρεται να είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους την ώρα της μαιραίας συντριβής

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρουμανίας, φέρεται να είναι ένας από τους οκτώ νεκρούς της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Μιλάνο, όπου μικρό αεροσκάφος έπεσε σε κτίριο στο κέντρο της ιταλικής πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή Σαν Ντονάτο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους, όπως μετέδωσε το Sky Italia, ήταν και ένα μικρό παιδί, το οποίο βάσει των νέων πληροφοριών ήταν αγόρι.  Νεκροί είναι ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης και έξι επιβάτες.

Ειδικότερα  το αεροσκάφος κατέπεσε πολύ κοντά σε σταθμό του μετρό, σε κτριο στο οποίο δουλεύουν και αναπαύονται οδηγοί των μέσων μεταφοράς του Μιλάνου, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο εκείνη την ώρα. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό  θόρυβο και στη συνέχεια είδαν να υψώνονται τεράστιες φλόγες. Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο οίκημα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν τύπου Piper και έπεσε 11 λεπτά μετά την απογείωσή του απο το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Λινάτε. Προορισμός του ήταν η Σαρδηνία, αλλά φέρεται να άλλαξε ξαφνικά ρότα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι λίγο πριν την συντριβή είδαν ότι ένας κινητήρας του Piper είχε αρχίσει να φλέγεται.  Η Εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Ποιος ήταν ο Ρουμάνος μεγιστάνας που έχασε τη ζωή του - σκοτώθηκε μαζί με την γυναίκα και τον γιο τους

Όπως αναφέρει η Daily Mail, μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν ταυτοποιηθεί μόλις δύο ναπό τους οκτώ νεκρούς, καθώς δεν είχαν επάνω τους ταυτότητες ή άλλου είδους έγγραφα.

Οι επιβαίνοντες ήταν «όλοι ξένοι», είπε η εισαγγελέας του Μιλάνου, Tiziana Siciliano , στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου, ο οποίος ήταν Ρουμάνος. Η ιταλική RaiNews ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο κτηματομεσίτης Dan Petrescu, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτήρισε ως «έναν από τους πλουσιότερους άνδρες στη Ρουμανία».

Ήταν 68 ετών και είχε ρουμανική, αλλά και γερμανική υπηκοότητα, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι εκείνος οδηγούσε το αεροσκάφος, τη στιγμή της συντριβής.

Σύμφωνα με την Rai, ο μεγιστάνας ταξίδευε μαζί με την 65χρονη σύζυγό του Regina Petrescu, η οποία είχε γαλλική και ρουμανική υπηκοότητα και τον 30χρονο γιο τους Dan Stefan Petrescu, που επίσης έχασαν την ζωή τους. Η Corriere della Serra μετέδωσε ότι η οικογένεια κατευθυνόταν προς τη βίλα τους στην Σαρδηνία, όπου τους περίμενε η 98χρονη μητέρα του Petrescu.

Επικαλούμενη ΜΜΕ της Ρουμανίας, η Corriere σημείωσε ακόμη ότι ο γιος του Petrescu εργαζόταν ως ερευνητής στον Καναδά και είχε φτάσει στην Ιταλία για να παραβρεθεί στη βάφτιση του παιδιού ενός φίλου του. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι ο Petrescu αγόρασε το αεροσκάφος το 2015 μαζί με τον μέτοχο της Dinamo Bucharest.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Filippo Nascimbene, η σύζυγός του Claire Alexandrescou, ο ενός έτους γιος τους Rafael και η μητέρα της Claire, Miruna Anca Wanda Lozinschi, σκοτώθηκαν επίσης στην τραγωδία, αναφέρει το  Rainews.it. Επίσης στο αεροπλάνο επέβαινε και ο 36χρονος Καναδός Julien Brossard.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ