Η νέα Ρωσίδα πριγκίπισσα είναι Ελληνίδα: Η Φωτεινή Γεωργαντά παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Rostislav, απόγονο των Ρομανόφ (φωτό)

Σε μια λεμπερή τελετή στο Παρίσι

Ελληνίδα είναι η νέα Ρωσίδα πριγκίπισσα με την Φωτεινή Γεωργαντά να παντρεύεται πριν από λίγες εβδομάδες τον αγαπημένο της πρίγκιπα Rostislav Rostislavovich Romanov, σε μια λαμπρή τελετή στο Παρίσι.

Ο γαμπρός είναι απόγονος της δυναστείας των Ρομανόφ, η οποία σημειώνεται ότι κυβέρνησε τη Ρωσία για περισσότερους από τρεις αιώνες πριν ο Νικόλαος Β παραιτηθεί στις αρχές του 1917. Ο Νικόλαος ήταν ο τελευταίος τσάρος της χώρας και σκοτώθηκε από τους Μπολσεβίκους, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το 1918. 

Ο 34χρονος Ρώσος royal, είναι καλλιτέχνης και η πρόγιαγιά του, ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Xenia, η αδελφή του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Μάλιστα ο Rostislav, ο οποίος γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, με τους γονείς του να μετακόμισαν στο Λονδίνο όπου μεγάλωσε, επισκέφτηκε την Ρωσία για πρώτη φορά το 1998 (σε ηλικία 13 ετών) για την κηδεία του Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε 80 χρόνια μετά το θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα απόγονος των Ρομανόφ, ο Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov παντρεύτηκε πριν λίγες ημέρες στη Ρωσία και ο γάμος του με την Rebecca Virginia Bettarini, ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που έγινε στη χώρα μετά από έναν αιώνα.

Ας επιστρέψουμε όμως στον πρίγκιπα Rostislav και στην Ελληνίδα σύμβουλο ακινήτων Φωτεινή Γεωργαντά, που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον ρωσικό ορθόδοξο καθεδρικό ναό Alexander Nevsky, στην πόλη του Φωτός. Το ζευγάρι να πούμε ότι έχει ήδη αποκτήσει ένα γιο 8 ετών, ο οποίοιος ονομάζεται Leon.

Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Mail, ο καλλιτέχνης και η αγαπημένη του παντρεύτηκαν στον ναό, όπου είχε παντρευτεί ο Picasso, την πρώτη του σύζυγο Olga Khokhlova.

Η νύφη είχε επιλέξει ένα σατέν φόρεμα, με ουρά και μανίκια 3/4, σε απλή γραμμή ενώ το κεφάλι της πέρα από το μακρύ πέπλο στόλιζε και μια πανέμορφη τιάρα πό τον ρωσικό οίκο κοσμημάτων Axenoff.

Τα παρανυφάκια φορούσαν πράσινα και λευκά ρούχα, με τα κοριτσάκια να φορούν στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά τους. Μετά τον γάμο ακολούθησε δε μια λαμπερή δεξίωση σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ