Σάλος με την απόφαση του 19χρονου πρίγκιπα της Δανίας Felix, να διακόψει τον στρατό - ποιο λόγοι τον οδήγησαν (φωτό)

Ακολουθεί τα χνάρια του μεγάλου του αδελφού

Ο πρίγκιπας Felix της Δανίας, το δεύτερο εγγόνι της βασίλισσας Margrethe επέλεξε να σταματήσει την στρατιωτική του εκαπίδευση στο Army’s Lieutenant Training.

Η είδηση ήρθε μέσα από μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση που έκανε το παλάτι, το οποίο ανέφερε ότι:« Η Αυτού Υψηλότης πρίγκιπας Felix αποφάσισε να διακόψει την εκπαίδευση στο Army’s Lieutenant Training, την οποίαξεκίνησε τον Αύγουστο στον Στρατώνα Γκάρντεχους στο Σλάγκελσε. Τα κίνητρα του πρίγκιπα θεωρούνται ιδιωτικά και ο Βασιλικός Οίκος δεν επιθυμεί να σχολιάσει περαιτέρω την απόφαση αυτή».

Όπως αναφέρει το royalcentral.co.uk ο 19χρονος φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του μεγάλου αδελφού, πρίγκιπα Nikolai, ο οποίος επίσης είχε διακόψει την στρατιωτική του εκπαίδευση.

«Ο πρίγκιπας Felix σταμάτησε τον στρατό γιατί απλά δεν είναι για αυτόν. Τώρα ο πρίγκιπας πρέπει να έχει ηρεμία και ησυχία για να καταλάβει τι θα κάνει στη συνέχεια» ανέφερε από πλευράς της η μητέρα του, κόμισσα Alexandra, η οποία είναι σύζυγος του γιου της βασίλισσας, πρίγκιπα Joachim.

Ο 19χρονος αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Gammel Hellerup την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια μπήκε σε ένα από τα πιο διάσημα στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης της Δανίας, όπου και επρόκειτο να λάψει διετή εκπαίδευση για να γίνει Λοχίας.

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση είναι σκληρή και υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις εισαγωγής, τόσο από πλευράς σωματικής όσο και ψυχικής δύναμης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ