ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger για πάνω από 8 ώρες - Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν μπορούσαν να μπουν στο κτίριο

Εκτός λειτουργίας από το απόγευμα της Δευτέρας το Facebook και το Instagram - "Βουτιά" της μετοχής του...

Οι πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger ήταν χθς για πάνω από 6 ώρες εκτός λειτουργίας καθώς έπαθαν μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσίασαν χθες μαζική βλάβη.

 

 

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι.

"Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος" "αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή", ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες χθες γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδος.

 

 

 

 

"Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία", έγραψε στο Twitter o 'Αντι Στόουν, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου.

 

 

Η εταιρία δεν αντέδρασε αμέσως σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα της βλάβης αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

 

 

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι "(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια", των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

 

 

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ