Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

10 χρόνια Spetses Mini Marathon υπό βροχήν: Τίποτα δεν εμπόδισε δρομείς & κολυμβητές στο δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός (φωτό & βίντεο)

Με έτος ίδρυσης το 2011, το event διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στο φιλόξενο νησί των Σπετσών

Το Spetses Mini Marathon, που γιόρτασε φέτος 10 χρόνια, διεξάχθηκεαπό τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου, με δρομείς και κολυμβητές κάθε ηλικίας να αψηφούν τη βροχή και να τα δίνουν όλα, στο δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός του Οκτωβρίου.

Με έτος ίδρυσης το 2011, το event διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στο φιλόξενο νησί των Σπετσών, και, μετά από 10 χρόνια αδιάλειπτης και δυναμικής παρουσίας, έχει φτάσει να προσελκύει 18.000 άτομα από 42 χώρες, με αποτέλεσμα οι Σπέτσες να καταστούν ο απόλυτος αθλητικός προορισμός τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους,  προωθώντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Από το 2011, η Οργανωτική Επιτροπή του Spetses mini Marathon εκπόνησε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάδειξης των Σπετσών ως worldwide athletic tourism destination, μέσα από τον ορισμό ενός event, σε περίοδο off-season.

Instagram/spetses_marathon

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Οργανωτική Επιτροπή συνέβαλε τόσο στην εδραίωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος για την Ελλάδα και τις Σπέτσες, όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού, έχοντας έτσι δημιουργήσει μία νέα τροπή σε όλο τον αθλητικό τουριστικό χάρτη. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Δήμου Σπετσών.

Instagram/spetses_marathon

Το επετειακό Spetse Mini Marathon περιελάμβανε τρεις κολυμβητικές διαδρομές 1.500 μέτρα, 3.000 μέτρα (ο διάπλους των Σπετσών) και 5.000 μέτρα, καθώς και τρεις δρομικές διαδρομές 5 χιλιόμετρα Garmin Run Series, 10 χιλιόμετρα και 25 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#2winis2participate: Με αυτό το σύνθημα, σε αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας, η διοργάνωση φρόντισε να προωθήσει την αξία της άσκησης και της καλής φυσικής κατάστασης για ερασιτέχνες και μη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που κορυφαίοι αθλητές και Key Opinion Leaders του αθλητισμού συμμετέχουν στις αθλητικές διοργανώσεις των Σπετσών.

 

Swimming race 3k #spetsesmarathon10yearsanniversary #2winis2participate #spetsesminimarathon

Δημοσιεύτηκε από Spetses mini Marathon στις Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

 

Ταυτόχρονα, σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών Σπετσιωτών που αριθμούν τα 350 μέλη, πετυχαίνοντας την εκπροσώπηση όλων των οικογενειών του νησιού, το οποίο μετρά λιγότερους από 2.500 μόνιμους κατοίκους. Η ομάδα αυτή, δεν εξαντλεί τη δράση της γύρω από τον αγώνα, αλλά συμβάλει επιπλέον στην πυροπροστασία, τη δενδροφύτευση και στη γενικότερη προώθηση της αθλητικής κουλτούρας στο νησί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ