Ποιες είναι οι τάσεις για την διακόσμηση των Χριστουγέννων 2021: Ήρθε η ώρα της ανανέωσης μετά την καραντίνα δύο ετών (φωτό)

Τα οικογενειακά τραπέζια και οι συγκεντρώσεις αναμένεται να επιστρέψουν

Τα Χριστούγεννα του 2021 τα οικογενειακά τραπέζια και οι συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων, αναμένεται να επιστρέψουν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στα οποία λόγω του κορωνοϊού αναγκαστήκαμε να μειώσουμε τις συναναστροφές μας.

Η επιθυμία να μαζευτούμε ξανά όλοι μαζί και να γιορτάσουμε ευτυχισμένες στιγμές είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ, αφού τόσο καιρό μας έλειψε η επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το ρεβεγιόν αποτελούν λοιπόν πολύ καλές ευκαιρίες για να δούμε όλους εκείνους που δεν καταφέραμε να συναντήσουμε τα δύο τελευταία χρόνια.

Photo: alinea

Άλλωστε είναι μια γιορτή που συνδυάζει την παράδοση και τη φαντασία σε μια πολύχρωμη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί των γαλλικών πολυκαταστημάτων Printemps και Alinea, αποκαλύπτουν στο cotemaison.fr ποιες είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση φέτος.

Όπως φαίνεται το DIY θα επικρατήσει καθώς όλος και περισσότερος κόσμος αποκτά οικολογική συνείδηση. Το 2021 θα προσφέρει έτσι μια νέα ματιά στην παράδοση, ενώ θα είναι σίγουρα πιο πολύχρωμο και ζωνταντό. 

Photo: alinea

Photo: Printemps

Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν αναμένεται μια επιστροφή στις παγιέτες και τα κεντήματα με την «κιτς» χριστουγεννιάτικη αισθητική να περιπλέκεται με μια δόση νοσταλγίας.

«Πάντα με καλό γούστο, προσαρμόζουμε το σπίτι με πινελιές, χωρίς να είναι μπαρόκ ή φορτωμένο» λέει η Claudine Verry, διευθύντρια του γραφείου του Printemps. «Θέλουμε , αστεία, εξωφρενικά, χαρούμενα, λαμπρά, πολύχρωμα πράγματα» προσθέτει ακόμα.

Photo: alinea

Την ίδια ώρα χειροποίητες κατασκευές, όπως το να φτιάξουμε μόνοι μας τα στολίδια του δέντρου μας ή τα δώρα που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, είναι μέσα  στις τάσεις για τις γιορτές καθώς έχουν οικολογικό χαρακτήρα και είναι μια πιο οικονομική επιλογή.

Photo: alinea

Όσο για το τραπέζι αυτό μπορεί να διακοσμηθεί ροτσίκ αισθητική με vintage στοχεία, τσαλακωμένα λινά τραπεζομάντηλα, ξύλινα κηροπήγια, μεγάλα μπουκέτα με φυλλώματα ή κλαδιά. Επίσης θα δούμε μια επιστροφή στα καπιτονέ, αλλά και στα βιολογικά υφάσματα, όπως βαμβάκι και λινό.

Photo: alinea

Photo: alinea

Όπως σημειώνει άλλωστε ο Stle Manager της Alinea, Yoann Nicoli «η φύση έχει γίνει μια τεράστια πηγή έμπνευσης. Tα φυτά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να διακοσμήσετε το εσωτερικό με χαμηλότερο κόστος.  Από αυτό πηγάζει και η χρήση πρώτων υλών - που συνδέεται επίσης με το πιο παραδοσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Photo: alinea

Photo: Printemps

Photo: alinea

Όσο για τα χρώματα που θα συναντήσουμε φέτος αυτές είναι οι φυσικές, αποχρώσεις του πράσινου, όπως το χακί και το λαδί, ενώ ακόμα θα κυριαρχήσουν το κίτρινο, το μπεζ, το εκρού αλλά και πορτοκαλί πινελιές, όπως βάζα και κηροπήγια που φωτίζουν το διακόσμηση. Όσο για τα δώρα σας σκεφτείτε να τα τυλίξετε με περισσευούμενα υφάσματα.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ