Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Crostini με τυρί κρέμα και σολομό - Τέλεια ιδέα για brunch

Σούπερ υγιεινό και νόστιμο...

Συστατικά

  • 1/2 γαλλική μπαγκέτα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 6-8 φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη. 
  • Ραντίζουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τη μουστάρδα και τον άνηθο.
  • Αλείφουμε τα crostini και από πάνω μοιράζουμε τον καπνιστό σολομό.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ